Реклама / Ads
21| 5406 |21.04.2014 НОВИНИ

Цар Киро поживял охолно в затвора

.
т.нар. цар Киро
Близки на убития в Катуница Ангел се възмутиха от „наглото поведение” на Кирил Рашков, демонстрирано по време на телевизионното му интервю отпреди няколко дни, когато той заяви, че не чувства вина за трагедията в пловдивското село, но за сметка на това се има за „по-честен и по-достоен от българите в България”.
 

 

В цялото интервю само с това не спекулираше, той наистина се чувства повече от българите. Още преди време наричаше всички в Катуница гяури”, коментира по БТВ Иванка Петрова, леля на загиналия Ангел.

 

За конфликта на семейството с Рашкови разказа отново и Веселин Христев – вуйчо на убитото през септември 2011 г. момче. „Аз като син на кметицата, която се противопоставяше на безчинствата им, станах обект на нападения – първо опожариха автомобила ми, после ресторанта ми, после бомба се взриви в дома ми. Дойдоха пред дома ми и ме заплашиха с убийство, за което той лежа в затвора. Правосъдието обаче на успя – интервюто на Росен Цветков го доказва”, заяви Христев и поздрави намесилите се още след трагедията в конфликта недоволни граждани за „достойната и смела саморазправа” с ромската фамилия. И до днес семейството на Христев се радвало на подкрепата на много хора след случилото се преди 3 години.


Мъжът обясни, че цар Киро няколко пъти търсел контакт с него – директно и чрез посредник. Предлагал му сделка.„Предлага ми финансови облаги, напълно по техен маниер – че ще получа всичко, за да изляза и да кажа пред обществото, че нашият конфликт е свършил. Това е невъзможно да се случи до края на живота ми”, допълни Христев. По думите му предложенията от страна на Рашков идвали още, докато той бил в затвора. Там ромският бос живеел охолно, като ВИП затворник, въпреки твърденията му, че бил третиран като всички останали, твърдят близките на покойния Ангел. Парадоксален бил и фактът, че Кирил Рашков получавал пенсия за инвалидност, а „уж” работел в градината на затвора и затова бил освободен предсрочно.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5380 |12.04.2014 Ген. Киров получавал заплахи, даже и на английски . 17| 5768 |09.04.2014 Адвокатът на Кирчо Киров пред Фрог: Обраха генерала . 16| 5326 |05.04.2014 Ген Киров пак отрече за похарчените милиони и за Първанов . 14| 5669 |24.03.2014 Георги Първанов на разпит като свидетел на ген. Кирчо Киров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads