Реклама / Ads
16| 5925 |13.08.2012 НОВИНИ

Цар Киро ще съди България в Страсбург

.
Циганският клан Рашкови смята да се върне в Катуница най-късно до година и половина. Това категорично заявиха пред Дарик радио Костадинка и Събка Рашкови - съпруга и дъщеря на Кирил Рашков.
 

Костадинка обясни, че според нея Цар Киро, на който Върховният касационен съд намали с година присъдата за закани за убийство, ще бъде освободен предсрочно заради здравословното му състояние.

Нови къщи на мястото на съборените смятат да си построят Рашкови. В момента те живеят на улица „Славянска" в Пловдив. Кметът на селото Красимир Юруков е категоричен, че Рашкови няма да се върнат никога в Катуница, където по думите му в момента „цари ред и спокойствие". В края на миналата седмица започна събарянето на най-голямата къща на Кирил Рашков в Катуница - тази на дъщеря му Събка.

Досега с останалите имоти нямаше проблем, но къщата на Събка е много масивна и здрава и се налага по-голяма машина от багер да извърши бутането, обясни кметът на Катуница Красимир Юруков. По думите му проблемът с Рашкови е завинаги решен и те няма да се върнат в селото: „Животът в Катуница започна да тече по съвсем нормален начин. Хората ходят спокойни на работа, децата ходят спокойно на училище. Искам да благодаря на всички институции в България, от които зависи проблемът семейство Рашкови да го няма в Катуница. Точно на ул. „Ягодова" казах, че фамилията Рашкови нямат място в Катунцица".

Костадинка и Събка Рашкови са категорични, че ще се върнат в Катуница. Те упрекват държавните институции за това, че са позволили къщите им да бъдат опожарени: „Няма къде да ходим ние. Ние сме си жители от там и там трябва да се връщаме - в Катуница. Тук живеем в едно малко, тясно помещение. Натиснаха само нас и не взеха под внимание техните нападения и нашите жалби толкова години. Защо позволиха да изгорят къщите ни? Ние категорично ще се върнем в Катуница - до година, година и година половина просто ще се върнем. Ще се обърнем към Страсбург защо държавата позволи и защо позволява да не се връщаме в Катуница". Освен това двете още веднъж категорично подчертаха, че тяхната фамилия няма вина за случилото се в селото и смъртта на двете момчета.

През октомври миналата година Регионалната дирекция за национален строителен контрол издаде девет заповеди за събаряне на незаконни имоти на Рашкови - жилищни сгради, постройки и огради. Към момента Върховният касационен съд е потвърдил три от тях.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6406 |10.08.2012 Втори медал за България: Тервел взе бронз . 35| 6664 |09.08.2012 България и Ватикана на нож . 10| 6627 |06.08.2012 България прегази Италия с 3:0 . 16| 7574 |01.08.2012 "Анонимните" хакнаха сайта на НС заради "мръсотията" в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads