Реклама / Ads
3| 4697 |23.06.2010 НОВИНИ

Царево - дядовата ръкавичка за крайно нуждаещи се

.
Политици от всички партии са получавали право на строеж в Царево като крайно нуждаещи се, пише "Сега".
 

В информацията, която публикува изданието, се посочва, че от 2001 г. до днес в Царево са гласувани над 200 сделки за отстъпено право на строеж. Само на едно заседание - на 20.12.2006, съветниците са одобрили 54 сделки.

Лидерът на ГЕРБ в Царево Евгени Николов е получил през 2004 г. право на строеж върху терен от 275 кв. м, като е платил на общината скромните 2596 лв.

"Не отричам и не виждам проблем. А и по времето, когато съм получил терена, не съм бил лидер на ГЕРБ", обяснил пред изданието Николов.

Кметът на Царево Петко Арнаудов (БСП) заяви, че нямало как да не услужи на Николов, тъй като бил млад зъбен специалист и ценен кадър за общината.

"Както виждате, давал съм и на враговете си. Той ни заплаши, че ако не получи терена, ще напусне Царево. А ние имаме нужда от специалисти като него. Затова му дадох. Обеща на общинската земя да изгради зъботехническа лаборатория. Ама наместо това си вдигна нещо като хотел", каза кметът. Арнаудов допълни, че бил силно изненадан, когато тези дни шефът на ГЕРБ в Царево излязъл с декларация срещу него именно по проблемите със заменките: "Отидох при него и го попитах: Генчо, мойто момче, не ти ли е неудобно да ме критикуваш точно за терените? А той ми отговори, че нямало как, задължавали го от централата." Самият Николов се защити, че другите, които са получавали общински площи, ги били препродавали, а той поне е задържал терена за себе си. Освен това през 2004 г. наистина се чувствал крайно нуждаещ се, защото живеел при родителите си. Новата къща издигнал с брат си.

В графата "крайно нуждаеща се" се оказа и Мария Гърланова - дъщеря на лидера на "Атака" в Царево Тодор Гърланов. Тя се е сдобила с право на строеж върху терен от 485 кв. м за 2289 лв. В декларацията, с която е поискала земята, Гърланова твърдяла, че семейството й няма други имоти. "След като й връчихме терена обаче, узнахме, че те са попълнили невярна декларация и в действителност не са крайно нуждаещи се. Веднага заведохме дело да си върнем обратно терена, но го загубихме", каза Арнаудов. Шефът на "Атака" заяви, че медиите нарочно го атакували сега с този терен, защото били приятели с кмета на Царево. "Разбира се, че беше нуждаеща се. Ние живеехме няколко семейства под един покрив. Но сега съм решил да върна терена, защото и дела водихме, но само врява се вдига около него", каза Гърланов.

С общински земи в Царево са се облажили и хора от останалите основни партии. Бившата лидерка на СДС в градчето Валентина Василева е получила 486 кв. м пак като крайно нуждаеща се. Оттогава тя напуска поста си в СДС и започва работа като началник-отдел в оглавяваната от БСП община. Там работи и до днес. Общинският съветник от БСП в Царево Яни Янев е взел по същата схема 360 кв. м. С терени са се сдобили и двете дъщери на бившия кмет на Царево от БСП Стоян Йовнов. Сегашният кмет Арнаудов се оправдава, че семейство Йовнови наистина били в тежко откъм имоти положение. "Мога да ви заведа у тях, за да видите колко на тясно живеят хората", казва още Арнаудов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 15| 6066 |23.06.2010 Юри Галев получи инфаркт . 4| 4703 |23.06.2010 Ал. Томов: Има политическа мафия; ще я боря докрай! . 17| 17639 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди! . 12| 7648 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads