Реклама / Ads
25| 5077 |21.06.2014 НОВИНИ

Царят: В момента са нужни съпричастност и прагматични действия

.
С оглед на настъпилите трагични природни събития в България Симеон Сакскобургготски, цар на България 1943 - 1946 г. и министър-председател от 2001 - 2005 г, изрази съболезнованията си на близките на загиналите и своята подкрепа на пострадалите. "В този тежък за хората момент трябва да се запази добрият тон в общественото пространство. Конфронтацията не е правилното поведение, нито пък прехвърлянето на отговорността.
 

Трябва да се съсредоточим върху това да възстановим пораженията и да помогнем на пострадалите хора. Народът ни е доказал, че в трудни моменти може да се обединява. Убеден съм, че и този път ще е така. Затова призовавам публичните личности да не политизират ситуацията, а да се фокусират върху прагматични и рационални действия, които да доведат до бързо справяне с последиците от наводненията. Не е по силите ни да спрем природните стихии, но в наша власт е да сме подготвени и добре организирани, за да ги преодоляваме", се казва в обръщение на Сакскобургготски. "Впоследствие е нужно да се потърси отговорност, но не само от представителите на местната и държавна власт.

Нека погледнем и личната отговорност, защото се оказва, че неспазването на законите и правилата, за жалост, вече е станало норма –строи се незаконно, неправомерно се изсичат гори, безнаказано се затрупват речни корита. Никой не мисли за последиците, а както е видно, те идват и доста често са неприятни и трагични. Нужно е всеки, който е натоварен от народа ни с управленска отговорност, да е на мястото си и съвестно да изпълнява своите задължения. Не спорадично, а постоянно.

Защото именно в подобни ситуации си даваме ясно сметка колко е важно работещите в съответните институции да са опитни, знаещи и можещи хора. Добрата координация между властите е особено необходима за справянето с такива проблеми. Не е трудно да се постигне. Нужни са воля, разум и най-вече компетентност. Дано успеем този път да си вземем поука“, завършва обръщението на Симеон Сакскобургготски.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4630 |20.06.2014 Спасители: Поне 15 души се издирват към момента . 32| 6575 |28.05.2014 Я. Стоилов: Лидерът не бива да подава оставка в момента . 21| 5794 |28.03.2014 Станишев: ЕС в момента не вдъхновява гражданите . 10| 5727 |22.03.2014 В момента: Отчаян мъж опитва да скочи от прозорец на блок във Варна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads