Реклама / Ads
2| 5059 |07.11.2013 НОВИНИ

"Цариградско шосе" пада

.
Цариградско шосе в столицата
Облицовъчни плочи от моста на бул. "Цариградско шосе" при Четвърти километър в София се откъртиха вчера и за малко не паднаха върху минаващ отдолу автомобил. За да избегне инцидента, шофьорът се удари в оградата, поставена около зелената зона на кръговото, пише 24 часа.
 

 

След сигнал за рушащото се съоръжение зам.-кметът по транспорта на София Любомир Христов изпрати екип от специалисти да огледат мястото на инцидента.
"Още днес - ще бъдат премахнати остатъците от корниза и облицовките на моста, за да няма никаква заплаха от нови инциденти", обясни Христов.
 

За целта за няколко часа днес по кръговото в посока зала "Арена Армеец" ще минава само градски транспорт, а колите ще бъдат отклонявани от патрул на КАТ - София. 
"Кръговото няма да се затваря изцяло, а работите ще отнемат само няколко часа. Свалянето на опасните елементи ще започне, след като премине час пик, за да не пречим на трафика", посочи Христов.


Мостът на 4-и километър не е ремонтиран от построяването му през 70-те години на миналия век. Заради тежкото му състояние Столичната община е планирала основен ремонт на съоръжението и на булеварда. За него има осигурено финансиране от заема от Европейската инвестиционна банка, с който ще се рехабилират над 20 булеварда. От 2 месеца за ремонта на "Цариградско шосе" и мостовете на 4-и км и над бул. "Ал. Малинов" има и избран изпълнител. Работите ще струват около 10 млн. лв.


"Ремонтът трябваше да започне преди месец. Един от участниците в обществената поръчка за избор на изпълнител обаче обжалва процедурата. Комисията за защита на конкуренцията потвърди решението на общината, но фирмата го обжалва пред Върховния административен съд. Делото е насрочено за 9 декември. Докато съдът не се произнесе, няма как да подпишем договор и да започне ремонтът", подчерта Христов. Той заяви, че дейностите ще стартират веднага след като съдът се произнесе.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5498 |06.11.2013 Убиецът от "Цариградско шосе" - на свобода . 2| 5599 |06.11.2013 Карат нападателя на Вики към София . 7| 7089 |06.11.2013 Левон Хампарцумян: Лихвите по кредитите и депозитите падат и без промяната в закона . 95| 6181 |06.11.2013 Р. Кънев: ГЕРБ и БСП падат; ние сме стабилни

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads