Реклама / Ads
11| 4872 |03.11.2011 НОВИНИ

„Царица” Костадинка обитавала луксапартамент в Пловдив

.
"цар" Киро и "царица" Костадинка
Още не били открити тайниците на фамилия Рашкови.
 

Стотици хора от Катуница, близките и приятелите на 16-годишния Павел Толев се събраха снощи на лобното му място на 40-ия ден от смъртта му, предаде Дарик радио. Десет светещи фенера полетяха към небето само денонощие, след като по същия начин - с горящ пламък, бе изпратена и душата на Ангел Петров до "по-добро място". Хората вярват, че там, където отлита енергията, няма хора като Рашкови.

 

Местните хора отново се събраха в Катуница и се обявиха срещу беззаконието и липсата на справедливост. Точно в 19.30 ч. пред читалището, както всяка вечер през тези 40 дни от смъртта на момчетата, те извървяха пътя до лобните им места и се поклониха пред паметта им. „България не трябва да ги забравя. Тези две млади души отлетяха, за да бъдем по-добри в една по-добра държава, помнете това", казаха хората от Катуница.

 

Те са категорични, че няма да допуснат никой от фамилия Рашкови да се върне в селото. Ангел Рашков, синът на Кирил Рашков, вече поискал да се върне в Катуница. Той бе задържан миналата седмица в Стара Загора, но вече е на свобода. Преди няколко дни срещнал един от жителите на Катуница, на когото казал, че мисли да се върне обратно в селото. Съпругата на Кирил Рашков Костадинка също била засичана в селото. Хората коментират, че още не са открити тайниците на фамилията. Рашкови в момента обитават луксозни жилища из Пловдив. Говорело се, че Костадинка живее в огромен апартамент в района на областната управа.

 

Кирил Рашов и един от внуците му са в ареста; внесен е обвинителен акт срещу цар Киро, повдигнати са му обвинения за заплахи за убийство. В средата на месеца Регионалната дирекция за национален строителен контрол в Пловдив издаде 14 констативни акта за незаконно строителство на 6 от жилищните имоти на фамилия Рашкови. 14-дневният срок за обжалване изтича днес. По непотвърдена информация Рашкови вече са обжалвали пред ДНСК.

 

Бунтът в пловдивското село Катуница избухна на 23 септември след като там беше убит 19-годишният Ангел. Саморазправа между българи и цигани вдигна на крак десетки полицаи, сутринта разярени жители на селото щурмуваха имоти на Кирил Рашков – т.нар. „цар” Киро. На 24 септември бунтът в Катуница взе втора жертва - 16-годишният Павел.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 8263 |31.10.2011 Новият пловдивски кмет: Аз съм ошашавен! . 4| 5241 |24.10.2011 Вотът в Пловдив опорочен, ще искат касиране на изборите? . 4| 5673 |23.10.2011 Уличиха партия за търговия с гласове в Пловдив . 25| 7235 |19.10.2011 Сл. Атанасов печели Пловдив от раз?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads