Реклама / Ads
16| 4920 |20.08.2010 НОВИНИ

Църквата награждава прокурор и кмет, спрели гей парад

.
Митрополит Николай
Прокурорът от Окръжна прокуратура Пазарджик Стефан Янев и кметът на града Тодор Попов ще получат най-високото отличие на Пловдивската епархия - орден „Свети апостол Ерм".
 
Поводът за наградата е достойното им поведение при отстояването на християнските ценности, защитата на православната нравственост и морал, на светостта на брака, семейството и държавността.
Решението за наградите е взето на заседание, проведено на 17.08.2010 г. по инициатива на Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай, Епархийският съвет на Пловдивската епархия.

Отличията ще бъдат връчени от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай на церемония в катедралния храм „Успение на Света Богородица" в Пазарджик на 6 септември 2010 г.
Повод за отличията стана становището на прокурор Стефан Янев, срещу хомосексуализма и разврата. Той се произнесе по наредба за обществения ред в Пазарджик, която забранява демонстрирането на сексуална ориентация на публични места, след като местни хомосексуалисти поискаха да организират гей парад.

Епархийският съвет приема с недоумение и тревога публичните критики и порицания, на които бяха подложени г-н Янев и общинското ръководство на Пазарджик заради заетата от тях позиция за забрана на провеждането на гей парад в града, се изтъква в решението на пловдивската митрополия.
Според Епархийския съвет всяка позиция на мирянин и на светската власт, която изразява привързаност към традиционните християнски ценности и представлява форма на защита на общоприетия морал на българското общество, трябва да се ползва с енергичната подкрепа на Българската православна църква.
В конкретния случай чрез забраната за провеждане на едно безнравствено зрелище, провеждано пред очите на децата и представляващо публично предизвикателство срещу брака, семейството и устоите на държавата, кметът на град Пазарджик е постъпил като отговорен държавник и добър християнин.
Прокурорът Стефан Янев чрез заетата от него професионална позиция доказва, че когато бъдат разгледани през призмата на общоприетите ценности, правото и моралът могат да бъдат в единство и хармония, които са в основата на православното разбиране на правопорядък, почиващ на основите на вярата в Христа и изповядваните от православните християни ценности и норми на обществено приличие и ред.
Епархийският съвет смята, че Българската православна църква в лицето на Пловдивската епархия, на която е поверена грижата за душеспасението на християните от Пазарджишката духовна околия, е длъжна да даде ясен знак на подкрепа за тяхната принципна, Богоугодна и държавническа позиция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4830 |18.08.2010 Обвиненият за Белнейски излиза на свобода заради прокурорски гаф? . 4| 5007 |16.08.2010 А. Анастасов: Прокурорът е господар в досъдебното производство . 21| 11176 |03.08.2010 ДСБ даде Цвета Маркова на прокурор, тя – спокойна съм! . 4| 6627 |28.07.2010 Прокурори ще искат постоянен арест за жената на Валентин Димитров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads