Реклама / Ads
25| 7743 |25.01.2013 НОВИНИ

Царската щерка Калина взима наш паспорт

.
Княгиня Калина
Княгиня Калина се надява всеки момент да получи български паспорт. Дъщерята на Симеон Саксбобургготски се кани да стане национал по конен спорт.
 

Царската щерка каца в София в неделя заедно със съпруга си Китин Муньос и синът им Симеон Хасан. Семейството ще отпразнува на патерица рождения ден на Калина, който беше на 19 януари, пише Стандарт.

За да одобрена молбата й за български паспорт любимката на Симеон трябвало да събира документи от Мароко, Испания и от сватбата си у нас, довериха близки до царското семейство. 

"При положение, че единият й родител е българин, тя би трябвало да поиска натурализация и не би имала проблеми да получи гражданство", заявиха от правосъдното министерство. От федерацията ни по конен спорт чакат с нетърпение Калина да стане българка по паспорт. Тя може да бъде картотекирана в клуба в Нова Загора, където княгинята и синът й вече са яздили. Това ще предложи на среща със Сакскобургготски днес шефката на клуба в Нова Загора "Макс-99" Йонка Максимова, която е многократна републиканска шампионка. Ако Калина се съгласи, ще й бъде предложен расов кон от немската порода Холщайнер.
 

Царската щерка се слави като много добра ездачка и тренира усърдно. Преди няколко месеца Калина и Симеон Хасан са гостували в базата край Нова Загора. Те останали много доволни и дори пренощували там. Наскоро княгинята наследила 4 расови коня, които дама със синя кръв й подарила.

В неделя семейство Муньос ще останат в софийската резиденция „Врана” за радост на Симеон и Маргарита. В следващите дни обаче те ще се преместят в любимия дворец на Калина – Царска Бистрица в Боровец. Там  малкият Симеон Хасан ще се учи да кара ски, тъй като в Мароко, където семейството живее, няма сняг. Внукът на царя ще навърши 6 г. на 14 март. Той беше роден в бившата Правителствена болница в София през 2007 г. Говори свободно български,  френски и испански, разбира и малко арабски. Ако Калина приеме офертата да се картотекира в конния клуб в Нова Загора, се очаква фамилията да гостува и там.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 39| 8987 |07.09.2012 Калина Крумова окончателно на екран; по НТВ заедно с Хр. Калоферов . 63| 7624 |04.06.2012 3 години условно получи Калина Илиева . 62| 9496 |04.06.2012 Калина Илиева: Със средно образование съм . 11| 9549 |03.05.2012 Алексей платил за жилище с крадена от Калина кола

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads