Реклама / Ads
10| 5069 |03.12.2015 НОВИНИ

Цацаров изнервен: Не може дневият ред на обществото да се диктува от „Гномове” и „Лиани”

.
Сотир Цацаров
Не може дневният ред на обществото да се диктува от „Гномове” и „Лиани”, изригна главният прокурор Сотир Цацаров пред журналисти. За първи път пролича, че след скандалите в съдебната система той не може емоционално да се овладее.
 

По отношение на разговорите „Янева-Ченалова” той уточни, че те не са от СРС-та. След като се потвърди лицата и самоличността им, следващата стъпка ще бъде да се установи дали спрямо тях пък не са прилагани СРС-та. На констатацията, че това е маниер, който се повтаря от дълго време, главният прокурор отговори така: „Това е маниер, който се повтаря не само по отношение на проверките, които са свързани с тези записи. Това е маниер, който се повтаря години наред в обществото. Това е маниер, който се повтаря било под формата на флашки, било под формата на публикации, било под формата записи. Какво се сменя само? Сменят се имената. Всичките са мръсни, едно до друго –"Гном", "Лиани", "Лиани", "Гном" и какво ли не още. Това общество трябва най-сетне да приеме, че това е форма на политическа игра, че това е форма на лично изнудване или каквото и да е там, защото всеки от тези записи носи някакъв мотив, той не е пуснат току-така. Не може политическият и общественият, дневният ред на нормалните граждани и на държавата да се диктува от гномове и лиани. Това е абсурд”, заяви Цацаров.

 

„Трябват ли ни записи, за да знаем, че в съдебната система нещата са зле. Можем ли да оставим нещата така? Какво правим вече една година в съдебната система? Водим дискусия на тема: конституция. Само това правим. Вие да сте чули законопроект за изменение на Наказателния кодекс и промяна в съставите на корупционните престъпления – не сте. Вие да сте чули един законопроект, който да излезе от официална държавна институция, която е управомощена със законодателна инициатива и който да касае ускоряване на наказателното производство – не”, каза  Цацаров.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4294 |03.12.2015 Министрите на РФ на гюме, може да има смени . 7| 5197 |02.12.2015 Андреева: Ядящите сланина може да предпочитат октоподи и аспержи . 3| 6515 |01.12.2015 Фрог научи: Делото КТБ скара заместниците на Цацаров . 4| 5319 |30.11.2015 Цацаров си измива ръцете с Конституцията за скандала „Яневагейт”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads