Реклама / Ads
46| 5238 |20.03.2014 НОВИНИ

Цацаров: Не прави чест на експерти от МВР да говорят за неподготвеност

.
Сотир Цацаров
Не прави чест на експерти, работили в МВР, да обясняват за неподготвеност и трагедия, тъй като те самите са били в тази система, каза главният прокурор Сотир Цацаров, пред журналисти, преди заседанието на Висшия съдебен съвет, във връзка с операцията в Лясковец.
 

Когато всичко това се случи, някак си много бързо забравихме, че на първо място това е една трагедия – за семейството на загиналия, в един общ мащаб за едно министерство, защото тук не сме на война да броим загуби от едната и от другата страна, предаде „Фокус”. Тук сме в състояние, в което действията по обезвреждане на престъпника не предполагат жертви от страната на хората, които го правят. Много бързо се забрави от една страна трагедията на едно семейство, много бързо се забрави от друга страна проблемът, защото такъв съществува, по отношение на техническото обезпечаване на специалния отряд за борба с тероризма – нищо, че на екрана гледаме каски и щитове. И вместо това отидохме на вариантите, в които всички дават коментари, а те са две категории. Няма да дам оценка, защото не искам да се присъединя към хора на едните или на другите. За мен хорът на едните има политическа тоналност, която използва тази трагедия и недостатъците в МВР за елементарни политически цели. Много бързо избягахме от реалния проблем. Сякаш чакахме проблемът да стане, за да го политизираме. Втората страна са един куп експерти, всеки от които има реален принос за сегашното състояние на МВР и системата на сигурност. Нищо против телевизионните изяви на тези хора. Но обясняването за неподготвеност, за трагедия и тотална парализа на системата на МВР не им прави чест, защото те самите са работили в тази система. Те самите са работили в тази система и ако тя е в такова състояние и продуцира такава операция, сигурно и те имат някакъв принос, обясни Цацаров. 

Елемент от предмета на доказването е образуваното досъдебно производство в Окръжна прокуратура Велико Търново. Естествено е, че изследването на абсолютно всички обстоятелства, свързани с разследването там, или изясняването на всички тези обстоятелства, при всички случаи минава през изясняването на цялостната организация на тази организация, както и през изясняването на всичко, което се е случило. Така или иначе, това ще бъде също предмет на разследване от страна на прокуратурата. Ако се установи, че има данни за престъпление, няма проблем материалите да бъдат отделени и да се пристъпи и към разследване с друг предмет. Това ще решат колегите от Велико Търново, каза още Сотир Цацаров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 8676 |17.03.2014 Търг за оръжия прави НАП . 38| 5750 |15.03.2014 Местан: Борисов прави жалък опит да отпуши анти-ДПС вълна . 10| 5233 |11.03.2014 Кунева: Правителството бяга от отговори за работните места, корупцията и сигурността . 5| 5040 |11.03.2014 Калфин за медийното събитие: Помпозна правителствена "революция" в земеделието

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads