Реклама / Ads
5| 4401 |24.04.2019 НОВИНИ

Цацаров със специален надзор на разследването срещу Лютви Местан

.
Лютви Местан Източник: БГНЕС
Главният прокурор взе на специален надзор разследването срещу Лютви Местан и възложи на прокурори от Върховна касационна прокуратура (ВКП) да оказват засилена методическа помощ на прокурорите от окръжната прокуратура Кърджали, става известно от съобщение до медиите.
 

По делото предстои да бъдат извършени множество процесуално-следствени действия и да бъде привлечен по- голям експертен и аналитичен ресурс.

 

Причината, която се посочва, е, че досъдебното производство се отличава с фактическа и правна сложност и е със засилен обществен интерес, защото обвиняемият Местан е публична личност, лидер на политическа партия. Според съобщението са взети под внимание и отправените молби за това от родителите на пострадалото дете.

 

Вчера стана известно, че Лютви Местан ще обжалва наложената му от прокуратурата парична гаранция в размер на 10 хил. лева. Той е обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост след участие в пътен инцидент преди десетина дни.

 

Първоначално съдът отмени наложената мярка заради липса на данни за имущественото състояние на лидера на ДОСТ. След това обаче мярката за неотклонение отново беше наложена, като се подчерта, че е съобразена с обществената опасност на престъплението, с доказателствата срещу обвиняемия и с имущественото му положение, за което са събрани доказателства. Местан също така обжалва постановлението на Окръжната прокуратура в Кърджали, която му забрани да напуска страната.

 

Инцидентът с лидера на ДОСТ стана на 14 април около 13.30 часа в района на село Загорско по главния път към граничен пункт "Маказа". При включване в главния път колата на Местан се е ударила в автомобил, в който пътувало семейство с две деца. Едно от тях - бебе на 6 месеца, е починало, а 9-годишно дете и родителите му бяха ранени. Повдигнатите обвинения на Местан предвиждат затвор от 2 до 6 години, а при особено тежки случаи - от 3 до 10 години.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 4277 |19.04.2019 Борисов каза, че бил доволен от службите, Цацаров пък от акцията срещу ало-мафията . 10| 4876 |16.04.2019 Цацаров не коментира нито шефа на КПКОНПИ, нито на ВКС, само Иванчева . 3| 4511 |12.04.2019 Бащата на нахапаните деца: Ротвайлерите са машини за убиване, трябва да имат специален статут . 0| 5745 |10.04.2019 Служители на „Дунарит“ с отворено писмо до Цацаров

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads