Реклама / Ads
141| 5841 |14.05.2013 НОВИНИ

Цацаров ще поиска имунитета на Цветанов от новото Народно събрание

.
Източник: Булфото
Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че ще поиска имунитета на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов от Народното събрание, за да може да предостави на всички депутати доказателствата, които са събрани срещу него. Цацаров каза, че до този момент Прокуратурата не е посочила никоя политическа партия, която да е свързана с намерените бюлетини в печатницата в Костинброд.
 

Той обясни това в отговор на журналисти след лекцията в УНСС днес.

"Не искайте от прокуратурата празнини от ден, два или три, за да повдигне обвинения на един или друг", коментира Цацаров факта, че след приключването на изборния ден до решението на ЦИК за обявяване на мандатите бившият вътрешен министър няма имунитет.

Прокуратурата не участва в сценарии за дестабилизиране на страната, напротив тя изпълнява своите функции по закон, каза още Сотир Цацаров.
Ако на някой му харесва Прокуратурата да е пасивен наблюдател на нарушения и престъпления, може би е объркал времето, човека и всичко друго, обясни главният прокурор.

Бяхме обвинени по определено разследване за действия, близки до националното предателство, ние не сме национални предатели, ние сме Прокуратура - каза Цацаров.

„Новината за акцията в деня на мълчанието не бе произведена от Прокуратурата”, обясни той. Прессъобщението на прокуратурата е във връзка с това, че акцията доби медийна популярност и бяхме поставени под огромния ваш натиск да дадем някаква информация. Постарахме се да представим максимално обективна и пестелива информация.

Никъде в тази информация до момента, нито в предприетите действия по разследването, никой по никакъв начин не е свързал това, което прокуратурата е установила, което ще покаже утре пред медиите и обществеността, с конкретна политическа партия.

Не виждам, защо при липса на доказателства ни обвиниха в участие в сценарии. Ако медийно огласяване не бе направено предварително, щяхте да го разберете след изборите”, посочи главният прокурор.

По думите му, трябва да си зададем въпроса - дали това огласяване по някакъв начин не е попречило на планиране на реализация на акцията по друг начин.

Утре в 11 часа Прокуратурата ще се произнесе във връзка с фалшивите 350 000 бюлетини.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 8221 |13.05.2013 Цацаров пише на Брюксел за скандала с бюлетините, мълчи за Варна . 28| 7803 |13.05.2013 Румен Петков поиска оставката на Станишев . 125| 5598 |10.05.2013 Станишев свали имунитета си и настоя Цветанов да свали своя имунитет още днес . 10| 4928 |09.05.2013 Лекари поискаха от Орешарски „оздравяване” на Спешната помощ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads