Реклама / Ads
0| 5361 |24.06.2015 НОВИНИ

Цацаров успокоява Иванов: Не сме ви подготвили нито катран, нито перушина

.
Сотир Цацаров
Господин министър, уверен съм, че не ви е подготвен нито катран, нито перушина от прокурорите. С тези думи главният прокурор Сотир Цацаров успокои правосъдния министър Христо Иванов по време на националната конференция на Асоциацията на прокурорите в България, съобщи Нюз. бг.
 

Късно снощи Цацаров попаднал на статия в сайт, в която пишело, че на конференцията прокурорите обмислят да отъркалят в катран и перушина правосъдния министър.

 

„Не съм дошъл с очаквания за катран и перушина, но очевидно атмосферата е разгорещена", заяви на свой ред правосъдният министър. Той предложи да има размяна на аргументи, а не цитати от плакати.

 

По време на конференцията главният прокурор призова да се насърчава ефективната автономия и засилването на независимостта на прокуратурата. Цацаров смята, че наказателното преследване трябва да се води твърдо, но справедливо. Обвинител номер 1 направи уточнение, че тези думи са от Римската харта.

 

Според него мнението на работещите в системата е важно.

 

„Вие сте съдебната власт", обърна се Цацаров към прокурорите. Затова, по думите му, е нужно без пристрастия да се посочи доброто и лошото. Той ги увери, че техните становища ще бъдат съобразени при формиране на окончателната позиция на прокуратурата.

 

От своя страна правосъдният министър определи като демократично постижение това, че прокуратурата е част от съдебната власт, но той намира, че има голям фокус върху фигурата на главния прокурор, защото той е една от овластените фигури.

 

Според Иванов трябва да се говори за това независимостта на прокуратурата да не е само независимост на главния прокурор, а на всеки един прокурор. Той подчерта, че извън шума и общественото напрежение текат разговори, които ще доведат до добър резултат. Той се обяви и за нова концепция за наказателна политика.

 

„Аз, според длъжностната ми характеристика, трябва да бъда оптимист. Затова запазвам своя умерен оптимизъм, че рано или късно дебатът за съдебната реформа в тази държава ще се проведе. Може би няма да е днес", каза по-късно пред журналисти правосъдният министър.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4844 |24.06.2015 С плакати "Кой?" посрещнаха Цацаров на форум за съдебната реформа . 7| 5224 |18.06.2015 Цацаров сгълчи Ненчев заради уволнен генерал . 28| 9388 |14.06.2015 Адв. Хаджигенов: За Беновска Борисов е лъв, Кънев - зайче, а Цацаров - политик . 26| 7976 |11.06.2015 Близнашки съсече Хр. Иванов: Няма един работен ден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads