Реклама / Ads
126| 8114 |26.04.2011 НОВИНИ

Цел на Румен Христов (президент?) ще е спирането на АЕЦ „Белене”

.
Румен Христов Източник: СДС
Спирането на проекта за АЕЦ "Белене" трябва да бъде една от целите на новия президент, категоричен е лидерът на СДС Мартин Димитров.
 

Той коментира, че бившият еврокомисар Меглена Кунева, която вчера беше номинирана от младежкото НДСВ, е затворила блокове на "Козлодуй" и трудно ще обясни своите действия по време на предизборната кампания, а ако Бойко Борисов влезе в надпреварата, след като е подписал за проекта "Белене", ще носи отговорност пред България и трудно ще бъде избран за президент.

Номинираният за президент Румен Христов отбеляза, че досега десницата има двама успешни президенти - Жельо Желев и Петър Стоянов. Според него той има шанс да спечели, като ще се бори и за гласовете на тези, които не са партийно обвързани.

„Не се притеснявам от компроматна война, не се срамувам от нито един свой ден", коментира той.

По-рано днес стана ясно, че след таен вот членовете на Националния съвет на СДС решиха, че Румен Христов е кандидатът за президент на партията.

Те избираха между две кандидатури – тази на Надежда Нейнски и на Румен Христов. Третият издигнат от СДС кандидат – Ваньо Шарков си направи самоотвод и не участва в надпреварата.

Frognews.bg припомня, че през 2009 г. Румен Христов беше пряк конкурент на Мартин Димитров във вътрешни избори за лидер на СДС, но тогава настоящият лидер и депутат се наложи. В момента Христов е зам.-председател на партията.

Роден е през 1955 г. в с. Борово, обл. Русе. Бил е зам.-министър на земеделието, а в служебните правителства на Ренета Инджова и Стефан Софиянски и министър. Бил е съветник на президента Желю Желев, както и главен секретар на президента Петър Стоянов през периода 1997 – 2002 година. Румен Христов е доктор по икономика, работил е в Икономическия институт. Преподава в Югозападния университет в Благоевград и в Пловдивския аграрен университет по дисциплината „Агромаркетинг“.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4694 |13.04.2011 Хр. Христова: От БСП не са казвали, че подкрепят Кунева . 1| 5684 |01.04.2011 Р. Христов: Няма дим без огън в ДФ "Земеделие" . 21| 5068 |06.03.2011 Хр. Христова: Не е нужна политическа криза . 16| 5019 |02.03.2011 Хр. Христова: Не излизаме от кризата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads