Реклама / Ads
34| 5208 |01.10.2013 НОВИНИ

Цецка Цачева: "Атака" се завърна, чакаме ги за кворум

.
Парламентарната група на ГЕРБ очаква ръководството на Народното събрание да внесе в дневния ред повторно поискания вот на недоверие към правителството. Това заяви депутатката от ГЕРБ Цецка Цачева пред БНР. Тя потвърди, че ГЕРБ смята предишните заседания за непроведени.
 

"За нас от парламентарната група на ГЕРБ поради невъзможността на ръководството на парламента и на парламентарното мнозинство – през предходната седмица парламентът не заседава, не е работил и това, което се упражниха и се опитаха да нарекат дебати, е несъстоятелно. Това беше причината още в четвъртък да внесем отново вот на недоверие и очакваме през настоящата пленарна седмица, която започва от утре, ръководството, в лицето на председателя Миков, да включат в дневния ред същностния дебат по искания вот. Вече сме уведомени, че "Атака" се е завърнала в страната, очакваме ги в пленарна зала и трябва да има вот на недоверие, защото за нас тези дебати са от изключително важно значение", заяви Цачева.

"Работа на мнозинството е да се грижи за кворума. След като беше внесен вотът на недоверие, час по-късно "Атака" са заявили, че ще пътуват седмицата, в която трябва да се състои вотът. След като не може да заработи парламентът, няма как да се проведат дебати. За нас беше важно и да покажем, че 42-рото НС с броя на народните представители в различните парламентарни групи се намира в невъзможност да работи ефективно, застрашено е парламентарното мнозинство, а то включва и партия "Атака". Така че за всички вече е ясно, че правителството на г-н Орешарски се подкрепя от трите парламентарни групи, включително и "Атака". За миналата пленарна седмица е провалена цялата програма на НС", каза още тя.

По отношение на тълкуванията на БСП за поведението на ГЕРБ като скрита подкрепа на властта Цачева каза: "БСП могат да тълкуват, както им е изгодно. Истината е една – безпрецедентна парламентарна криза, което за парламентарна република, каквато е България, е нещо невиждано в най-новата ни история. За всеки вече е ясно, че кабинетът "Орешарски" няма парламентарна подкрепа, а когато едно управление няма подкрепата на мнозинството в парламента, то не е в състояние да изпълнява програма, амбициозни проекти".

Депутатът от БСП Атанас Мерджанов също коментира вота на недоверие. "Някак си е трудно да убедим българските граждани, че действията на ГЕРБ са законни, логични, тъй като ние имаме цялостна провалена седмица и провалената седмица беше заради отказа на ГЕРБ да участват при упражняването на най-същинския инструмент, валиден за опозицията, а именно искане на вот на недоверие. Не може да искаш вот на недоверие, а в същото време да отказваш да присъстваш в залата, да се регистрираш и да оспорваш възможността за участие в дебати", възмути се той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5949 |01.10.2013 Изгониха телевизията на "Атака" от пресконференция . 11| 5307 |01.10.2013 "Атака" внася в НС предложение за петилетка . 25| 6783 |27.09.2013 Каре от "Атака" като "група за бързо реагиране" . 38| 5373 |27.09.2013 Манолова: Бойко доказа зависимостта си от "Атака"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads