Реклама / Ads
21| 4942 |20.01.2011 НОВИНИ

Цецка Цачева: Дойде ден разделен

.
Цецка Цачева
По-добре да забраним СРС-та, след като не можем да контролираме, поиска парламентарната шефка.
 

Не е дошло време разделно, а днес е ден разделен, обяви по НТВ Цецка Цачева, председател на НС. Крайно време е в парламента всеки да се самоозначи и да заяви кой от коя страна застава на шахматната дъска, повече тайни ходове с офицери, с пешки, с царе и царици е недопустимо да има. Нека веднъж завинаги се каже "стига на компроматните войни, стига на манипулиране със зависимости".

Правителството иска стабилизиране на парламентарното мнозинство. Впечатлена съм от лидера на партията, който на изпълнителна комисия поиска и като лидер, и в чисто човешки план, доверие от политическия орган на партията. Повече от час и половина се водеше изключително сериозен разговор, добави шефката на парламента. Днес трябва да се заяви и да се разбере от политолози, анализатори и граждани, че вотът на доверие за първи път в нашата политическа нова история се иска от правителство на малцинството. Правителството трябвало да заяви, че няма да се отклоняват от курса и линията до момента. Имало обаче и неща, които трябва да бъдат преосмислени, настоя Цачева.

Има контролни органи в НС в лицето на подкомисия за контрол на СРС-та, която ефективно и спрямо правомощията си изпълнява своята функция, каза Цецка Цачева запроверката на разпространените телефонни разговори между представители на властта. Категорични са изводите, че това не са оригинални записи. Има ли съмнение относно твърденията, че става реч за манипулираност на текстови неточности, интонационни несъвпадения и т.н. Това е само един от резултатите, но той повдига завесата максимално високо, каза още Цачева. СРС-та са много полезни в битката с организираната престъпност и корупцията, но когато няма механизъм за контрол на тези средства, по-добре те да бъдат ползвани в по-ограничени размери. По-добре да забраним, след като не можем да контролираме, смята тя.

Непосредствено, когато бе внесена подписката на РЗС, на мен ми бе подхвърлена информация на хартиен носител и на диск, осведоми Цачева. Тя получила информацията в кутията си на народен представител, без подпис още в началото на декември. После сигнализирала компетентната институция, която отговаря за националната сигурност, защото в тази информация се съдържали твърдения за начина, по който е събирана и оформяна подписката. Не се търси сензация и евтини ефекти, добави тя.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 35| 5135 |14.01.2011 Ц. Цачева: Омерзена съм! Стига скандали! . 1| 4476 |19.12.2010 Цачева: Отговорни сме и ще изпълним законодателните реформи . 11| 5629 |01.12.2010 Цачева: Не е време за референдуми . 2| 4533 |22.11.2010 Цачева: Не сме готови за цялостен закон за лобизма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads