Реклама / Ads
5| 4810 |14.07.2009 НОВИНИ

Цецка Цачева иска работа, дисциплина и гражданско общество

.
Цецка Цачева - председател на 41-то НС
Още в първия си работен ден, 41-то Народно събрание заработи с пълна сила.
 

„Това е първото Народно събрание, което се конституира в условията на членство на България в Европейския съюз. Независимо за кого са гласували избирателите, те очакват от нас по-добър живот, каза новоизбраният председател на 41-то НС Цецка Цачева.


Frognews.bg
припомня, че още в първите си следизборни изказвания гербистите се заканиха да прекратят практиката за гласуване чужди карти. Изцяло в духа на паръийните послания, Цецка Цачева заяви, че е необходима много работа и дисциплина, както и широко представителство на гражданското общество чрез участие на неправителствените организации в постоянните комисии в парламента.

Цецка Цачева поздрави избраните 240 депутати, които изразяват волята на повече от 4 милиона български граждани, дали своя глас, за да се конституира това ново събрание.

От нас се очаква по-малко показност, повече работа и най-вече самодисциплина. Убедена съм, че в дух на коректност, диалогичност, на компромис, ние ще съумеем да защитим високото доверие, което е оказано на всеки един от нас, за да бъдем в 41-ото Народно събрание, каза още Цачев.

В първите часове от първия си работен ден, депутатите от 41-то НС избраха и 6-ма заместник-председатели, по един от всяка Парламентарна група.
Новоизбраните заместник-председатели на парламента са: Лъчезар Иванов от ГЕРБ, Георги Пирински от Коалиция за България, Христо Бисеров от ДПС, Павел Шопов от „Атака”, Екатерина Михайлова от Синята коалиция и Атанас Семов от РЗС. Те бяха избрани с 235 гласа „за”, без нито един „против” и с един „въздържал се”.

Днес бяха избрани и 6-ма временни парламентарни секретари: Пламен Нунев от ГЕРБ; Драгомир Стойнев от Коалиция за България;Митхан Метин от ДПС; Петър Хлебаров от Атака; Мариана Даракчиева от Синята коалиция и Бисерка Петрова от РЗС.

В първия работен 41-ото Народно събрание създаде и временна парламентарна комисия за изготвяне на промени в Правилника за дейността на НС.

Комисията ще се състои от 14 народни представители – 7 от тях ще бъдат от ГЕРБ, 2 от Коалиция за България, 2 от ДПС. Парламентарните групи на „Атака”, РЗС и Синята коалиция ще участват с по един представител в комисията.

За председател на временната комисия бе определна Искра Искренова от ГЕРБ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 4744 |17.12.2008 Парламентът свършил много работа, гласува си коледни премии . 0| 4427 |13.06.2008 Евро 2008 смъкна успеха и дисциплината в Алма Матер . 1| 5418 |29.05.2008 НДСВ: Финансова дисциплина и строг контрол при използване на СРС . 2| 5864 |30.10.2007 ПГ на НДСВ с нов председател, царят затяга дисциплината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads