Реклама / Ads
2| 5084 |01.11.2009 НОВИНИ

Цецка Цачева посреща гости в парламента

.
Народно събрания Източник: Вяра Йовева
77-годишният пенсионер Янко Янков бе първият посетител в Народното събрание на днешния ден на отворените врати в българския парламент.
 

Инициативата е част от проявите, с които тази година се отбелязва 130-та годишнина от Учредителното събрание и приемането на Търновската конституция, е посветена и на 1 ноември – Деня на народните будители. Лично председателят на Народното събрание Цецка Цачева посрещна първите граждани, които проявиха интерес към инициативата.

Цецка Цачева обясни на първите си гости в деня на отворените врати, че занапред балконът на пленарна зала бъде отворен по-често за граждани, които да участват в редовните сесии на парламента.

В Деня на отворените врати председателят на парламента поздрави всички присъстващи граждани с днешния празник. „Искам да ви уверя, че и занапред тази зала ще бъде отворена за всеки един гражданин, който желае лично да следи работата на Народното събрание. Няма да се уморя да повтарям, че бъдещето на България зависи от богатия потенциал на образованите българи”, каза тя. Новите будители с електронен адрес – така Цецка Цачева се обърна към присъстващите млади хора.

Народното събрание е с отворени врати днес до 16.00 часа – за всички граждани, които желаят да разгледат сградата на парламента на пл. „Народно събрание” и да научат повече за историята и дейността на институцията.

Посетителите могат да видят и две представителни експозиции, които гостуват на парламента - „Колекция стари майстори” (от златния фонд на Общинска галерия – Кърджали) и ”Род, семейство, Отечество” на Регионалния исторически музей – Пловдив.

Гостите на НС имат възможност да се включат и в откритата дискусия на тема „Строителите на Съвременна България. Будителите и Народното събрание”. Специални гости на събитието са учители и ученици от Националната гимназия за древни езици и култури «Константин Кирил Философ». Лектор и модератор на дискусията е народният представител доц. Веселин Методиев. Гражданите могат да посетят и пленарната зала на парламента, както и залите „Изток” и „Запад”, в които заседават парламентарни комисии и се провеждат публични прояви, свързани с дейността на Народното събрание. Най-малките гости ще получат екземпляр от информационно-образователната брошура “Първият парламент на България”.

На всеки 30 минути в пленарната зала ще бъде излъчвана аудио-визуална презентация за историята и дейността на Народното събрание.„Денят на отворените врати” е част от политиката на Народното събрание за образователна комуникация и диалог с гражданското общество.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 5365 |30.10.2009 Цачева дава на граждани да й бият звънеца в неделя . 1| 4435 |15.10.2009 Разпитват 13 футболни шефове в Парламента . 3| 4885 |07.10.2009 Празниците на България обсъждат в парламента . 15| 5324 |05.10.2009 Издатели на медии посрещат Борисов като бог, други се кръстят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads