Реклама / Ads
22| 4832 |15.10.2011 НОВИНИ

Цял боен арсенал криел “цар” Киро

.
Кирил Рашков
Истински боен арсенал бе открит в една от опожарените къщи на ромския бос Кирил Рашков в Катуница. Оръжието е толкова много, че с него ромската фамилия е можела да води уличен бой със селяните поне няколко дни, пише столичен ежедневник, позовавайки се на свои източници.
 


Тайникът е намерен при повторното претърсване на къщите на Кирил Рашков. Обискиращите се натъкнали на добре скрити къси автомати и патрони за тях. Вчера през целия ден униформени от Асеновград и София тарашиха повторно домовете на царската фамилия в селото.

При първите претърсвания преди дни оръжието не било открито. То било скрито добре в тайник в една от опожарените къщи на фамилията. Разследващите намерили голямо количество от така наречените къси автомати и боеприпаси за тях. Късите автомати, наричани навремето автоматични или картечни пистолети, били предназначени за уличен бой и се ползвали предимно от спецчастите.

Претърсването било след получена при разпитите информация за скрито оръжие. Този път разследващите знаели точно къде е тайникът на Цар Киро и къде да проверят.

Междувременно стана ясно, че Рашкови са започнали да изплащат дълга си от 93 000 лева към общинската служба „Местни данъци и такси”. Кирил Рашков, съпругата му Костадинка и дъщеря им Събка натрупали от 1998 до 2007 година само за един свой имот в район „Южен” борч от 93 000 лева с лихвите.

След като станало ясно, че върху къщата и двора им там бил наложен запор от данъчните, царската фамилия започнала поетапно да изплаща сумата. Вноските им не били нито редовни, нито с еднакви суми, но борчът постепенно се стопявал. След 2007-а до момента за същия имот фамилията също не била плащала данъци на община Пловдив, научи „Монитор”.

За тези 4 години се натрупали още 77 000 лева за данък сгради и такса смет, които до момента не били платени от Цар Киро и семейството му. Общо царското семейство само за къщата и земята си в район „Южен” дължали над 170 000 лева на община Пловдив. Отделно от тази сума те дължали за местни данъци и такси и за новопридобитите си имоти и мезонети из Пловдив. Точният размер на общите им задължения обаче бил данъчна тайна, обясниха от община Пловдив.(в.”Монитор”)

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5808 |11.08.2011 Операция Арсенал разкри пари и оръжие . 8| 5996 |25.07.2011 Издирваният за Яна се криел в България . 8| 5406 |26.06.2011 Иззеха тежък боен арсенал не за ръкоделия, а за убийства . 2| 4825 |23.06.2011 Българин криел терористична информация в компютъра си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads