Реклама / Ads
7| 5783 |18.12.2010 НОВИНИ

Цигарена афера остави двама в съда

.
Двама от разбития канал за цигари на ГКПП “Капитан Петко Войвода” остават в ареста с определение на съда. Прокурорът поиска най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража само за Борис Панов и Васил Терзийски. За останалите двама мъже от Пловдив Михаил Стоев и Цветан Хаджийски бе постановена по-леката мярка – домашен арест. Четиримата са обвинени за контрабанда и разпространение на акцизни
 

В понеделник на граничния пункт бе проведена спецоперация за пресичане на нелегална търговия с контрабандни цигари. Акцията бе инициирана и протече под координацията на ГД ”Криминална полиция”.

Към 4.00 часа в понеделник, хасковските полицаи заедно с колегите си от Пловдив, задържали товарен камион “Скания” натъпкан с контрабандни цигари. Антимафиотите установили, че тежкото возило, минаващо през ГКПП “Капитан Петко войвода” и шофирано от 42-годишния Борис Панов, пътувало от Гърция към Пловдив. В момент на разтоварване открили зад “тапа” от кутии за елтабла 700 мастербокса контрабандни цигари от марките „Капитал” и „СТ Слимс”. Установени били пловдивчаните, съпричастни към контрабандата.

В хода на разследването бил проверен и склад в района на Пловдив, където са намерени още около 1 300 мастербокса цигари без бандерол от марките „Бизнес Роялс”, Тобакос Голд”, „Тобакос Слимс”, „Марбъл”, „Пърл Слимс”, „Уолтън” и др. Стойността на конфискуваната стока е за 3 милиона лева. След продажбата на цигарите печалбата била двойно повече .Според прокуратурата при по-лека мярка обвиняемите има опасност да се укрият или да извършат ново престъпление. Адвокатите от своя страна настояха съдът да постанови по-лека мярка за неотклонение на клиентите им. Обвиняемите заявиха пред съда, че нямат намерение да се укриват.

Oт съдебното заседание стана ясно, че групата е използвала документи с невярно съдържание. Според представителя на държавното обвинение Петър Мидов в схемата има замесени още хора, но те не са установени. Арестуваните са контактували интензивно помежду си, посочи още прокурорът. От разговорите станало ясно, че става дума за организирана престъпна група, която и друг път е пренасяла нелегално цигари. Разработката на полицията е започнала през пролетта, а разследващите са засекли още два случая на групата, но на други гранични пунктове в страната.

Разследването установило още, че Терзийски отговарял за разпространението на папиросите в страната. Стоев и Хаджийски имали по-малко участие и затова обвинителят поиска по-лека санкция.Петър Мидов каза, че Васил Терзийски е съден в Германия, а останалите имали стари нарушения по Закона за движение по пътищата, пише „Всеки ден”. Определението на окръжния магистрат Георги Гочев може да се обжалва пред Апелативния съд в Пловдив. Работата по случая продължава.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4974 |13.12.2010 Осъдиха двама източвали 300 хил.лв от Комисията по бедствията . 0| 4635 |20.11.2010 Туристическата такста е съпоставима с новия данък . 0| 4550 |08.11.2010 Вятърът остави 40 000 души без ток . 6| 7733 |25.10.2010 Двама умряха след препиване със спирт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads