Реклама / Ads
4| 4811 |21.09.2011 НОВИНИ

ЦИК: Всички кандидат-президенти са изрядни

.
От регистрираните 36 кандидати за президент и вицепрезидент всички имат постоянен адрес у нас и нямат друго гражданство освен българско.
 

 

Гражданството на техните родители към датата им на раждане също е българско. Никой от кандидатите не изтърпява наказание лишаване от свобода и не е поставен под запрещение, всички са посочили адресите си за последните пет години, на които са пребивавали. Това каза на редовния брифинг на Централната избирателна комисия (ЦИК) говорителят на комисията Бисер Троянов.

С това проверката на ЦИК за кандидатите приключва и няма да има промени в така регистрираните кандидатпрезидентски листи, предаде Фокус.

Проверките на кандидатите за кметове правят в ОИК. Агитационните материали в рамките на предизборната кампания, която започва на 23 септември, се поставят на определените от кмета места. Забранява се тяхното унищожаване и заличаване, когато са поставени по законовия ред. Забранява се публикуването и излъчването на агитационни материали, които застрашават здравето на хората, накърняват доброто име на кандидатите. Недопустимо е използването на общинския и държавен транспорт за целите на предизборната кампания. Отговорността за спазването на ограниченията тежи на ОИК.

За първи път Изборният кодекс предвижда задължения на участниците в изборите за премахването на агитационните материали до три дни от приключване на изборния ден. В случаите, когато има втори тур, трите дни текат от втория тур. Предвиждат се глоби между 1000 и 10 000 лв.

Резултатите от екзит пол ще могат да стават ясни след 19.00 часа на 23 октомври.

Ще се гласува с два отделни списъка за двата вида избори. Всеки избирател ще трябва да се разписва и на двата списъка, ако иска да гласува на двата вота. Фирма „Котта” ООД е избрана да направи аудио визуални изпълнения за разясняване на предизборната кампания. Всеки един от клиповете е на стойност до 20 000 лв.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5539 |21.09.2011 Кандидат-президенти се обясняват като Хемингуей . 6| 6063 |20.09.2011 Вирус кара банкомати да “повръщат” всички пари . 1| 4856 |15.09.2011 Всички блокирани руснаци са се завърнали у дома . 71| 5109 |06.09.2011 Ц.Цачева: Днес имаме нужда от единение на всички българи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads