Реклама / Ads
25| 6274 |04.11.2013 НОВИНИ

Й. Цонев "ошашавен" от оттеглянето на Бисеров

.
Христо Бисеров
Шокът от изненадваща оставка на един от топ кадрите на ДПС Христо Бисеров премина като мълния през политическия елит и породи ред въпроси за мотивите му, които могат да бъдат различни, четем във в. "Преса". Един от тях можело да е Бисеров да е влязъл в нерагламентирани финансови схеми, гадае изданието.
 

"Това е едва ли е възможно тъй като той е материално достатъчно добре  обезпечен, че да се впусне в самодейни изпълнения", заявили от БСП за "Преса". Източници от службите също са потвърдили, че нямат информация за негови злоупотреби или неправомерни действия. Изненадан от оставката бил и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

"Ошашавен съм!", била първата реакция на Йордан Цонев, близък съратник на Бисеров от зората на демокрацията. "Бяхме заедно в петък, заедно подписахме Закона за обществените поръчки", казал Цонев, добавя още "Преса"..

Един от малцината депутати, успяли да се чуят с Бисеров вчера е депутататът Хамид Хамид. "Каза ми, че няма проблеми, няма драма в партията, оттеглянето му не е свързано с вътрешнопартийни неща.", казал Хамид, който през цялата седмица работил с Бисеров по законопроекти. Друг мотив за отстраняването на Бисеров може да бъде острата му позиция към БСП по отношение удължаването на мораториума върху продажбата на земя за чужденци, която той изрази с изречението: "За нас от ДПС това не е просто някаква грешка в залата." От БСП отхвърлят такъв вариант. Отношенията между БСП и ДПС са стратегически и само Ахмед Доган може да промени тяхната посока, казали от ДПС. Според Цонев, "нито Доган, нито Местан в условията на протести и опити за дестабилизацията на страната биха взели главата на когото и да било".

Продължава да се тиражира и версията за диагностицираното тежко заболяване на Бисеров, за която още снощи тръгнаха неофициални информации. Депутатите от ДПС вече получили есемеси за спешно заседание на ЦОБ на ДПС днес.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 127| 8786 |01.11.2013 Искът на Борисов срещу Цонев за "мутра" от 50 бона вече е заведен . 67| 6636 |31.10.2013 Бойко Борисов ще съди Йордан Цонев за обвинението, че е мутра . 128| 11184 |31.10.2013 Цонев: Основателят на СИК Бойко Борисов е мутра . 13| 7010 |26.10.2013 Й. Цонев: ДПС е единствената европейска партия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads