Реклама / Ads
128| 11182 |31.10.2013 НОВИНИ

Цонев: Основателят на СИК Бойко Борисов е мутра

.
Казвам го от тази трибуна и изобщо не се притеснявам. Това заяви депутатът от ДПС Йордан Цонев от парламентарната трибуна. Това стана по време на острия дебатът в пленарна зала по съставянето на комисия, която да се занимае с кадровата политика по време управлението на ГЕРБ.
 

"Вие говорите за едно момче, което няколко месеца е продавало застраховки за СИК , а подминавате, че основателят на СИК е Бойко Борисов. Той е мутра", обяви Цонев. "Нека започнем да чистим мутрите”, призова той след като Вежди Рашидов напомни на депутатите за студентската стачка, която искала нов морал. „Когато говорите, че трябва да изгоним мутрите от България, първо трябва да изчистим вашия председател, скастри го Цонев.

Антон Кутев от БСП пък призова Рашидов да не говори за нов морал, защото именно по негово време като министър Бойко Борисов е бил на крачка от това да стане почетен член на Съюза на българските художници. След острите дебати депутатите създадоха Временна анкетна комисия за проверка и установяване на всички случаи на грубо партизирано кадруване в държавната администрация и в други държавни структури и предприятия, извършено в периода август 2009 – март 2013 г. Гласуваха 187 народни представители, от които 186 бяха „за”, а един се въздържа. Мнозинството в зала отхвърли предложение на депутатите от ГЕРБ обхвата на комисията да се удължи до 31 октомври 3013 г. с цел да се проучат и назначенията на сегашните управляващи.


По предложението гласуваха 193 депутати, от които 88 – „за”, 65 – „против”, а 40 се въздържаха. Временната анкетна комисия ще действа два месеца и ще се състои от 8 депутати, по двама от всяка парламентарна група. Членове на временната комисия са Цвета Караянчева и Ирена Узунова от ГЕРБ, Таско Ерменков и Мариана Тотева от Коалиция за България, Четин Казак и Ахмед Башев от ДПС, Венцислав Лаков и Кристиан Димитров от „Атака”. Председател на комисията стана Таско Ерменков. Гласуваха 128 народни представители, от които 102 бяха „за”, 24 – „против”, двама се въздържаха. От ГЕРБ възразиха срещу предложението на Коалиция за България Таско Ерменков да е председател на временната комисия, тъй като би имал конфликт на интереси, защото е бил председател на Агенцията за енергийна ефективност и е бил уволнен при управлението на ГЕРБ. За председател беше предложена и Цвета Караянчева от ГЕРБ, но това предложение беше отхвърлено.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7320 |30.10.2013 Военни прокурори разпитвали Бойко надълго за смъртта на Чакъра . 34| 6050 |27.10.2013 Сменят двама министри; Бойко ще се бори за президент . 13| 7010 |26.10.2013 Й. Цонев: ДПС е единствената европейска партия . 1| 5882 |24.10.2013 Бойко Ноев: Реши ли Турция, спира бежанците

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads