Реклама / Ads
44| 5207 |28.05.2014 НОВИНИ

Цонев: Политическа стабилност -чрез ремонт на кабинета или предсрочни избори

.
Бяхме подготвени за думата на Лютви Местан. Думите му обаче бяха извадени от контекста на цялото му изказване. Вчера той каза същите неща и пред нас, в анализ на политическата ситуация в страната след евроизборите. Това заяви пред камерите на БНТ Йордан Цонев от ДПС по повод коментарите, че лидерът на ДПС е поискал оставка на правителството и предсрочни избори.
 

Избирателите са ни подкрепили, в ролята ни на партия, която подкрепя правителството. Основният мотив, който разви г-н Местан, е че страната е в политическа нестабилност от миналата година. Основното е всички политическите сили да се разберем за политическа стабилност. Трябва да обсъдим дали това ще стане чрез ремонт на кабинета. Има вариант това да стане и през предсрочни избори, но всичко това трябва да бъде обсъдено много внимателно и този път да бъде контролиран, каза още Цонев.

След евроизборите отново сме в патова ситуация. ГЕРБ и Реформаторите не спечелиха категорично тези избори. Те трябва да си направят внимателен прочит на резултатите. ГЕРБ губят към 400 000 гласа. Единствената партия, която качва резултати е ДПС, но ние не сме изпаднали в еуфория, обясни той. Необходим е диалог. Първо трябва да чуем прочита на БСП за изборите. После да чуем и другите политически сили. При Бойко Борисов отново се завърнаха тоталитарните навици и започна да иска оставки. Това не е сериозно. ГЕРБ са победители и ние ги поздравихме, но да не изпадат в еуфория. Необходими са преговори и разговори. Първо между нас, коалиционните партньори. Президентът също трябва да участва в тези разговори. На мнение съм, че всичко това трябва да стане в рамките на един месец, разкри Цонев.

Дори и да се стигне до предсрочни избори, този кабинет има да извърви още път. При всички положения ще има ремонт на правителството, защото най-малкото Искра Михайлова отива в Европарламента. Нашият прочит на тези избори е, че избирателите ни ни подкрепят да участваме в тази власт. От друга страна трябва да направим и общ прочит. ГЕРБ са победители, Реформаторите влизат в ЕП и тн. Нашето желание е да се върви към контролирано успокояване на политическата ситуация в страната. ДПС винаги е бил извор на стабилност в страната, категоричен беше Цонев.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 5341 |25.05.2014 Петков: Още утре АБВ трябва да се заяви като политическа партия . 1| 5278 |09.04.2014 "България без цензура" е трета политическа сила . 3| 5889 |05.04.2014 Митко Цонев:Почувствах се предаден в bTV . 22| 5014 |26.03.2014 Й. Цонев: Отношенията ни с ГЕРБ няма да се затоплят

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads