Реклама / Ads
40| 8040 |06.02.2014 НОВИНИ

В. Цоновски: Ще съдя Гр. Здравков и "Антимафия" за клевета!

.
Водят "наглите" в съда
Досега съм мълчал, защото бях служител на МВР и приемах някои спекулации и откровени лъжи като нападки срещу ведомството и политически интриги. Някои хора обаче преминаха всякакви граници на цивилизованото поведение и си позволяват да изричат 100-процентови лъжи в публичното пространство.
 



Такъв е случаят с Григор Здравков от Българска легия "Антимафия", който заявил пред някои медии, че ми е било възложено преди време да подслушвам и следя Делян Пеевски, майка му Ирена Кръстева и Николай Бареков. Това не е вярно! Този коментар направи пред Фрог нюз доскорошният комисар Валентин Цоновски, бивш шеф на отдел "Антитерор" в ГДБОП.

През последните години извършители на тежки престъпления и техни защитници са си позволявали да тиражират лъжи и неверни внушения по мой адрес. Възприемал съм ги като защитна реакция срещу хората, които са ги разкрили и са спомогнали да отговарят за деянията си в съда. Съдът казва дали са виновни или не, на основание на събраните доказателства и дадените свидетелски показания. Всичко друго е мръсна кампания срещу служители и магистрати, които се опитват да си свършат съвестно работата. Повече няма да търпя срещу мен да се говорят абсолютни лъжи с цел някой да се облагодетелства, въвеждайки в заблуждение определени кръгове. Работил съм над 28 години в системата и няма да поволя да се позори името ми, ще защитя и близките си. Не съм служил на партии и министри, а на закона. Ще се видим в съда, допълни Цоновски.

Преди ден Григор Здравков хвърли нова "бомба", че ексминистъра на МВР Цветан Цветанов разпоредил незаконото послушване и следене на Пеевски, Кръстева и Бареков. Дори заяви, че притежавал документи като доказателство. Мероприятието било разпоредено на Цоновски.

Няма и не може да има подобни документи, защото не съществува подобно нещо, категоричен е Цоновски.

Валентин Цоновски е ръководил и участвал през последните 7-8 години в едни от най-големите и резултатни акции срещу организираната престъпност. През 2001 г. участва в разкриването на извършителите на 10 взрива в гр. Плевен. Работи по знакови разследвания, влезли след това в съда, като "Гранити", за отвлечен и убит бизнесмен, "Килърите", "Наглите", "Октопода" и др. Някои от обвиняемите получиха на първа и втора инстанция тежки присъди, включително и доживотни без право на замяна.

Преди седмица Цоновски бе скорострелно пенсиониран на 52 години.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 51| 7694 |19.07.2013 Легия "Антимафия": Оставката на Фидосова е малка победа към голямата цел . 21| 8551 |04.08.2011 Офицерка полегнала на сърцето на Душана Здравкова . 9| 4943 |07.07.2011 Д. Здравкова не била вицето на Ал. Петров . 13| 6360 |07.07.2011 Привикват Сидеров в комисията "Антимафия"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads