Реклама / Ads
7| 6594 |28.10.2011 НОВИНИ

ЦСКА и Левски излизат в Дербито на кризата

.
Днес от 17:45ч ЦСКА и Левски излизат в яростен двубой от единадесетия кръг на „А” група. Това е и 173-тото дерби между двата отбора, 130-то в „А” група. Настоящата ситуация обаче, предполага повече битка, отколкото техника и красиви отигравания в късния октомврийски ден. И сини, и червени се намират в криза. Изхвърлени рано рано то евротурнирите, загубили нелепи точки в преходните мачове и т.н.
 

 

И докато Гонзо засега запазва поста си, а всичките му подопечните са живи и здрави, в „Борисовата градина” цари пълна анархия. Новият наставник – Димитър Пенев все още не познава играчите, а уволненият Милен Радуканов едва ли ще му дава съвети за стартовия състав или евнтуалните техники в двубоя. Сръбския алкохлик Дуци Симонович пък, се е е взел насериозно с воденето на тренировките на Армията, въпреки че в родината му го изхвърлиха като мокро коте. Да започнем с евентуалните стартови състави. За отбора на ЦСКА ще пази Райс Мболи, а пред него ще най-вероятно ще действат Адемар, Коце Стоянов, Румен Христов и Пламен Крачунов. Пред тях ще застанат неостаряващия капитан Тошко Янчев и бруталният дървар Борис Галчев, подпомагани по фланговете от Грегъри Нелсън и може би Спас Делев. Въпросът пред Стратега от Мировяне е кой да застане на върха на атаката, тъй като там изборът е богат. Дали това ще бъде Жуниор Моареш, Мишел Платини или Янис Зику предстои да разберем, но има вероятност един от тримата да остане на резервната скамейка. Може това да бъде и нисичкият Делев. Лошата вест в отбра пък е контузията на левия бек Иван Бандаловски, който допреди един месец се намираше в перфектна форма, а острите му набези по крилата застрашаваха сериозно противниковите врати. Другият вариант в отбраната – Павел Виданов е в трагично състояние и дори мимолетното му пускане ще бъде харакири за червения клуб.

При Левски нещата стоят малко по-добре. Няма контузени, нито наказни играчи, които принципно играят в титулярния състав. Вероятността това да бъдат Дарко Тасевски и Христо Йовов е минимална, тъй като и двамата взеха участие в тренировките на отбора през последните дни. Вратата ще бъде пазена от Пламен Илиев, въпреки лесните голове, които младокът пусна срещу Калиакра в двубоя от последния кръг, спечелен от Левски с 3:2 на „Герена”. В защитата ще се подвизават юношата на ЦСКА Орлин Старокин, за когото това ще бъде първото Вечно дерби със синия екип, Ларс Рисп, Йордан Милев и Дъстли Мюлдер. Пред тях естествено в халфовата линия ще застанат звездата Тони Калво, капитанът Влади Гаджев, Сержиньо Грийн и Дарко Тасевски. Голямата дилема пред Гонзо е нападението. Новопривлеченият Шюрд Арш засега неоправдава гласуваното му доверие, а ветеранът Христо Йовов има най-много голове срещу армейците. Единият вариант е той и Дани Младенов да са в атака, а другият, именно холандецът да се появи в 11-те на сините.

За съжаление, на стадиона се очакват рекордно нисък брой публика, заради неудобният ден и час на срещата. Въпреки това мачът ще се гледа от цяла футболна България. Кой ще победи, остава да разберем в 17:45ч. на стадион „Васил Левски”.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 10024 |27.06.2011 Циркове по делото "Килърите", адвокати сравниха Пешо Сумиста с Левски . 0| 5407 |27.05.2011 Фармацевти излизат на протест в София . 21| 5781 |22.05.2011 М. Димитров: Белене е предателство като това на Левски . 47| 5577 |16.03.2011 М. Миков: Хората вече са на улицата и все повече ще излизат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads