Реклама / Ads
9| 4620 |07.05.2008 НОВИНИ

ЦСКА продаден, Батков уволни Наско Сираков и Стоилов, отиват на Армията

.
Шефът на ЦСКА Александър Томов обяви, че ЦСКА е продаден и собственикът на клуба ще стане известен до края на май. Новият собственик може да се окаже стар- Васил Божков. Божидар Искренов- Гибона е вероятния заместник на Сираков, а мястото на Стоилов може да заеме Вили Вуцов.
 

Председателят на Надзорния съвет на ЦСКА Александър Томов обяви, че клубът има нов собственик. Томов обаче не уточни кой е той. Специално за Frognews.bg Александър Томов заяви, че лично той има двугодишен договор като Председател на Надзорния съвет, който тече от началото на настоящата календарна година, а неустойката при неговото предсрочно прекратяване възлизала на милиони левове. Ако това е вярно, то със сигурност  Томов ще продължи да бъде шеф на червените и при новия собственик. Преди няколко дни бе казано, че ЦСКА ще се превърне в самостоятелна финансова единица, която ще е извън групата на Прамод Митал. Официалната цена на клуба е около 15 милиона лева, още толкова според осведомени възлизат дълговете на отбора. Новият собственик може да плати и повече, тъй като армейците са безапелационен шампион и имат реална възможност да атакуват Шампионската лига, макар да са сред непоставените отбори. Един от спряганите за собственици на ЦСКА е Цеко Минев - собственик на Първа Инвестиционна банка и шеф на федерацията по ски. Друга личност, която изплува винаги, когато се говори за собствеността на най- добрия български клуб е това на ловешкия бизнесмен Гриша Ганчев, собственик на "Литекс". Преди няколко дни Ганчев каза, че не разполага с достатъчно пари за да купи ЦСКА и, че структурата на клуба е прекалено раздута. С оглед на днешното изявление на Александър Томов, че клубът ще има нова структура, би могло да се смята, че Ганчев е един от основните "заподозряни" за евентуален нов собственик. На по наблюдателните направи впечатление, че в новоизлязлата книга "Това е ЦСКА" с автори Димитър Пенев и Александър Манов има цяла страница реклама на "Литекс", което е доказателство за симпатиите на милионера към червените. Не  е изключена възможността  новия собственик да се окаже чужденец като украинския милиардер Жеваго например. Друга, по- малко възможна хипотеза е, акциите на ПФК ЦСКА АД да се разделят на пакети и едри бизнесмени да се превърнат в съсобственици. Причината Александър Томов да не обяви новия собственик според него е, че в света на бизнеса подобни сделки ставали бавно и течали множество проверки, а и моментът не бил особено подходящ заради честванията на 60- та годишнина на ЦСКА. Възможността Васил Божков да си върне властта на "Българска армия" е напълно реална. Все още има твърдения, че Митал не се е издължил напълно на Божков при покупко- продажбата. За да бъде хаосът в родния футбол пълен, има индикации, че Наско Сираков може да отиде в ЦСКА, както направи това преди време в "Славия", където имаше принос за титлата на клуба през 1996 година. Запознати с нравите на Сираков твърдят, че той е напълно в състояние да го стори, понеже бил бесен от факта, че Тодор Батков го уволнил, и независимо от демонстрираното хладнокръвие, можел да си го върне тъпкано. Ако Божков е новият - стар собственик дори можело да се стигне до още по- голям парадокс, вместо Стойчо Младенов, от следващия сезон отборът да се поеме от Станимир Стоилов.

Докато в ЦСКА настроението е сравнително приповдигнато, то в другия най- популярен клуб у нас хвръкнаха две глави - тази на Наско Сираков и Станимир Стоилов. 20 минути продължи срещата между тях и сочения за собственик на "Левски" Тодор Батков в неговата кантора. Наместникът на Майкъл Чорни е уволнил двамата заради несправяне с работата. "Левски" изостава отчайващо от вечния съперник, клубът е зле финансово, няма пари за селекция и изкупителните жертви вече са факт. Станимир Стоилов - Мъри, който е играл като футболист и за ЦСКА заяви, че е очаквал своето уволнение в рамките на 4 години, откакто е старши треньор на "Левски". За нов изпълнителен директор на сините се спряга името на Божидар Искренов - Гибона. "Радостта на народа", както е известен сред феновете на "Левски", е един от най- обичаните играчи от синята публика. Той безуспешно се пробва в политиката, като беше кандидат за районен кмет в столицата на последните общински избори. Гибонът има близки отношения с ДПС, а както е известно, една от силните фигури в родния футбол е депутатът от партията на Доган Камен Костадинов. Нищо чудно той да лобира за назначаването на Искренов на поста. За старши треньор се гласи синът на Иван Вуцов - Вили. Сините му пристрастия са всеизвестни, а и треньорството на "Калиакра" едва ли го задоволява в момента. Frognews.bg 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4885 |07.05.2008 Дзукеро пресича на зелено . 5| 4642 |07.05.2008 Възможно ли е Медведев да пие уиски вместо водка? . 7| 4731 |07.05.2008 Татяна Дончева: Дейността на МВР е неефективна . 7| 4519 |06.05.2008 Разместват структури в МВР според „карта на престъпността” у нас”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads