Реклама / Ads
31| 6874 |01.04.2013 НОВИНИ

Цв. Бориславова: Неприятно ми е, ако са ме подслушвали

.
Банкерът Цветелина Бориславова сподели, че е „неприятно изненадана” и „донякъде шокирана” от информацията за нерегламентирано подслушване, която лидерът на БСП Сергей Станишев получи като анонимен сигнал на електронната си поща. В списъка със следените фигурираше и нейното име. Ние сме вече в 21 век, възмути се тя.
 

Бившата приятелка на експремиера Бойко Борисов заяви пред БНР, че няма какво да крие, дори и да е подслушвана. Тя все пак изрази надежда, че такива „практики” няма да бъдат прилагани повече. „Ако има някой да говори с хора от бизнеса, най-добре е да се води открит диалог,” подчерта банкерът.

Цветелина Бориславова говори и за стабилността на банковата система в България. Според нея тя няма да се повлияе от предсрочните парламентарни избори и управлението на служебното правителство. „По принцип банковата система реагира по-бавно на промени, така че тези два месеца до изборите не могат да повлияят нито на лихви, нито на системата като цяло,” категорична е Бориславова.

Друг важен компонент на тази стабилност е валутният борд, който ще продължи да бъде ключов и в бъдеще, смята тя. „Ако има сценарий за неговото събаряне, това определено е напълно безотговорно спрямо българите,” допълни Бориславова. Това би означавало хаос, посочи тя.


 Според банкера връщането на доверието в банковата система и във всички институции като цяло е едно от най-важните начинания пред бизнеса, а и пред държавата. Темата за прозрачността за мен е свързана изключително много с въпроса за кризата на доверието.  Трябва да има основни принципи, коментира Бориславова.

Учудва ме, че някои мои колеги са се притеснили от въвеждане на правила в банковата система. Всички бихме се радвали и като представители на банките и като граждани на подобни правила. Не виждам никакви предпоставки за страх, не виждам повод за напрежението, допълни тя.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6591 |02.06.2012 Съдебни неприятности за СБЖ . 8| 11268 |14.05.2012 Подслушвали телефона на сина на Гриша Ганчев . 21| 6652 |31.01.2012 К. Георгиев: Неприятно е публично да се обявяват наказания . 35| 5230 |26.08.2011 Цв. Цветанов: БСП са ни опонент; ДПС ще бъдат неприятно изненадани през 2013 г.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads