Реклама / Ads
72| 8786 |24.11.2013 НОВИНИ

Цв. Бориславова: Не съм олигарх, не съм с Бойко, на светло съм

.
От пет години не сме заедно. Много отдавна не сме се чували. Причината поради, която сме се разделели е дълбоко лична и не бих желала да я споделям. Когато Бойко Борисов беше премиер аз се държах много дистанцирано от бизнес дейността си и управлявах активите си. Така отговори Цветелина Бориславова на въпрос на Кеворк Кеворкян по "Всяка неделя" за отношенията и с бившия премиер.
 

Такива класации като на "Форбс" са необходими на обществото, каза избраната за най-влиятелна жена в България според класацията на списанието  Цветелина Бориславова.

Определено е неприятно.Моите сътрудници са били перфектни с документите. Неприятно е да се отнема време на моите служители. Неприятно е да се пускат писма до гранична полиция, до всички банки, където имам сметки. Такива проверки не се правят дори на хора в затвора. Пуснала съм писмо да разбера, на основата на каво се извършват тези проверки. Писмото е до шефа на НАП. Не е по сигнал. Така отговори дали чувства сянката на Бойко в проверките срещу нея Бориславова.

Не се чувствам уплашена. Има много обръчи - от фирми, най-различни. В кариерата ми слабо място няма, категорична бе тя.Според нея е
участвала само в светлата част на прехода, в която е извършвала всички дейности като бизнес по един законен, прозрачен начин, базиран на професионализъм, откровеност с партньорите . Тъмната част е точно обратното, посочи Цветелина.

По-всичко личи,че имам врагове от тъмната част. Оня ден в едно министерство бях във връзка с Пампорово и ми казаха, че имам много врагове. Не смятам, че моето присъствие в бизнеса и икономиката по някакъв начин се е променяло с промяната на политическите управления. то си е вървяло ясно и позрачно. Когато Бойко беше на власт се държах встрани и работех за позитивна промяна в българското общество. Тогава намалих бизнес-дейността си, управлявах активите, с които разполагах. Нямаше никаква утоворка с Бойко. Това бе лично решение.Човек има някакви принципи. И тъй като в България съм се нагледала на злоупотреба при връзки с властта, аз исках да се предпазя, каза още тя.

С Бойко се разделихме по друга причина. Жертвах активността си в бизнеса, затова че Бойко бе на този пост.Той не би могъл да ме спира. Стопирал ме е собственият ми морал, да не дам никакав повод, че съм се възползвала от Бойко, обясни Цветелина.

Аз не играя на ничия страна в политиката. Неодтавна г-н Местан говори за моята фондация. Злоупотребява се, тези неща  са откровена лъжа. Преди години г-н Станишев пък е задавал въпроса, как за една нощ Цветелина Бориславова се е сдобила с банка, възмути се тя и каза, че е предпочитала да си замълчи.

Нямам какво да деля с никого. За Пампорово ме боли, че държавата не само, че не е помагала на този регион. 84 млн. съм инвестирала през последните години в инфраструктура. Не съм нарушавала никакви закони. В момента сме в процедура за изграждане на  седалков лифт на мястото на влек. Знаем кой точно сече горите, каза тя и потвърди, че Пампорово - АД не сече гори. С какво право министерството си позволява да ни обвинява. Сигналът идва от организацията "Синята планета", регистрирана през ноември.И след сигнала държавата се самосезира, още на другия ден, в нарушение на закона.

Представителите на държавата винаги могат да намерят някакво нарушение. Ние не търсим незаконна услуга. ние подменяме негоден стар влек, който от 2 години не работи. Не го подмених по времето на Бойко, защото не можех тогава да заделя такива средства. А и това е едно доказателство, че не съм се възползвала от властта. Истината е, че в министерството на горите винаги са били близки с ДПС, посочи Бориславова.

по думите й през главата на Бойко някои са преформатирали българския бизнес.Тя потвърди, че е имало хора от ГЕРБ, които са изпитвали враждебност към нея.

Офшорката е регистрирана 1994 г. и е приключила 1997 г. Бяхме четирима. направихме фирмата, защото по това време започна фалирането на българските банки. И ако някоя от тях фалираше, щяхме да загубим. Фирмата приключи работа си. Тя е продадена на адвокатите, те смениха името й и се прехвърлиха акции. Затоване е заличена от регистрите. Нищо уязвимо няма в тази фирма. Ние сме били акционери там, никога не сме мислили да крием имената си.това обясни безнесменката за общата си офшорка с Борисов.

Банкерката отрече, че е придобила банката на Славчо Христов за един ден в Солун? Това не е вярно. нося документи, в които се казва в какви години какъв процент от банките съм придобила. В СИБАНК влязох през 1992 г., когато Бойко не бе даже главен секретар.затова се чудя как може отговорни хора в парламента да говорят откровени лъжи. А ние трябваше в рамките на две години да работим за оздравяване на банките и за имидж. 2002 - имах 4% , 2007 - 48 % Тук няма как да личи пръста на Бойко.Продадох банката и това беше най-успешната транзакция за тази банка. Получих поздравления за това от световния финансов свят. Продадохме я на сериозна европейска банка, която е №1 в Белгия. Продадохме я за 390 млн. евро, похвали се Бориславова.

моите данъци са заплащани. Нямам фотоволтаици.Слави Динев масово тиражираше тази информация. надявам се да спечеля делото,което заведох срещу него,  макар че се отлага.

Нищо не ме свързва с Прокопиев. Бизнес сме  нямали. Свързват ни общи участия. Кредитор съм била на медийната му група за няколко месеца.така отговори на връка за спрягания за олигарх.

Постоянно ме изкарват олигарх, но аз поникав начин не отговарям на класификацията на олигарх,каза още тя.Бориславова отрече да финансира студентската окупация, но каза, че стои твърдо зад студентите.

Не съм с Бойко. Нека запазя това за себе си, отговори тя на въпрос за човек до нея.







Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 22| 8288 |18.09.2013 ВИП Брадър: Шамара псува Бойко, Чернев хули циганите . 31| 6873 |01.04.2013 Цв. Бориславова: Неприятно ми е, ако са ме подслушвали . 42| 6583 |16.03.2013 Огнян Донев: Аз не съм олигарх, а честен бизнесмен . 31| 5702 |20.08.2012 Роднини на задържаните моряци: Бойко, помагай!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads