Реклама / Ads
8| 5883 |06.01.2012 НОВИНИ

Цв.Кънчев: Гостувах на Къдравия, а съм бил мишена

.
Цветелин Кънчев
Лидерът на партия "Евророма" Цветелин Кънчев беше разпитан почти два часа в спецпрокуратурата по информацията, че срещу него и още няколко души е било подготвяно убийство, съобщава БНР.
 

 

На излизане от разпита в специализирания отдел на Градската прокуратура за борба с тежките престъпления Цветелин Кънчев каза:

 

Аз бих искал да благодаря на прокуратурата и на органите на Главна дирекция "Криминална полиция" за перфектно свършената работа. Това, което разбрах, меко казано, ме шокира, няма такава законова форма, но ако имаше и възможност с най-голямо удоволствие бих подкрепил някакъв законов акт, с който да се забрани на някои хора да гледат филми за мафията, за руската, за тайни служби и т.н.


Кънчев отбеляза, че според разследващите, той е бил последният от списъка с мишени, а преди четири дни е бил на гости на един от задържаните по случая Любо Къдравия.

 

Не съм предполагал, че арогантността и грандоманията може да стигне до такова ниво в нашата държава, посочи още той.

 

Припомняме, вчера прокуратурата повдигна обвинения срещу трима души за поръчителство на три убийства. Целите са били Кънчев, Христо Василев - Ицо-Папата и прокурорът от Върховна касационна прокуратура Олег Янев.

 

Тримата обвинени са броили 100 хиляди евро за мокрите поръчки.

 

Кънчев определи цялата ситуация с думите: „То е сериозна работа, то е нещо между октопод и табора отива към небето".

 

Дон Цеци смята, че е поръчан заради политическата си дейност, защото е изгонил Кардарашите от „Евророма" и защото е говорил открито за техните схеми за износ на деца и хора. "Ако него го е нямало щели да се крадат евросредства. Някой е много ядосан от това нещо," категоричен е Дон Цеци.

 

Според Кънчев той станал мишена и защото винаги етвърдял, че Цар Киро не е никакъв цар и не веднъж е призовавал Кирил Рашков да се махне от Катуница и да остави роми и българи да си живеят спокойно.

 

Цветелин Кънчев призна, че познава задържаните за поръчковите убийства, дори на 2 януари е бил на гости на Любо Къдравия. Двамата били в прекрасни отношения, още повече, че племенниците им се харесали и дори щели да се сродяват.

 

На въпрос Цар Киро ли е основният инициатор на убийството Дон Цеци не отговори еднозначно, а заяви - „много близко сте до истината".


Той повтори, че научил от медиите, че е бил мишена на мокра поръчка.

 

Кънчев съобщи още, че двама босове са извън задържаните, но се работи и за техния арест. Единият от въпросните двама босове не е Кардараш. Според Кънчев освен известните до момента имало и други поръчани лица.

 

Кънчев обясни, че е последният поръчан. Той е изумен от това, че за главата му е обявена цена от 75 хиляди евро.

 

Според него, за да се разберат страните в конфликта е необходимо „шише домашна гроздова ракия и две хубави думи". Кънчев е шокиран и че е поръчан прокурорът Олег Янев. Той лично не го познава, но предполага, че е станал мишена на мокра поръчка заради принципността му.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5431 |06.01.2012 Подозрителен пакет стресна Тел Авив . 40| 5885 |06.01.2012 Първанов прие бойните знамена мокър, без чадър . 17| 5534 |06.01.2012 Археолози: Не бавим строежа на магистралите, не рекетираме . 17| 17683 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads