Реклама / Ads
29| 5401 |28.03.2014 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Без договорки с ДПС и с който и да е от сегашните управляващи

.
Цветан Цветанов
Конфронтацията в НС за ЦИК е продължение на начина, по който беше приет избирателния кодекс, заяви по ТВ Европа зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. Неразбирането от страна на БСП в лицето на Мая Манолова заблуди и обществото за формулата в ЦИК.
 

По тази формула ГЕРБ трябваше да има 6 плюс 1, БСП - 5 плюс един и т.н. , но Манолова не направи това и се стигна до противопоставянето, което в крайна сметка успяхме да избегнем. Нормално е като първа политическа сила да имаш председател на ЦИК, така че ние отстъпихме, имайки само зам.-председател, обясни още Цветанов. Според него държавният глава е изпълнявал буквата на закона.

Притесненията са от конфронтацията, която може да се създаде и по места, а освен това и времето е малко, посочи Цветанов.

Наблюдавам напрежение между БСП и ДПС, но всеки търси угодна теза, за да направи внушение. Както преди, така и сега, а също и в бъдеще не предвиждаме договорки с формации от сега управляващите, ДПС не прави изключение, увери Цветанов.

Колкото и да е негативен резулатът за днешните управляващи, те ще се обявят за победители в евроизбори. Важно е да има висока избирателна активност, защото избираме представителите си в ЕП, а там се формират европолитиките за всички региони в Европа.  Според него днешното управление обаче ни отдалечава от европейската перспектива, за която българите мечтаят още от началото на прехода.

Според него великденските помощи за пенсионерите ще увеличат дефицита в НОИ и всички ще ги плащаме, независимо че пенсионерите заслужават своите добавки. В бъдещ период от време обаче задлъжнялостта на българските граждани ще се увеличи, обясни Цветанов. 

Предстоят избори и сега изкуствено се поддържа цената на тока; но в НЕК се трупат дефицити и това е заложена бомба, която в един момент ще експлоадира, предвиди още Цветанов. Не смятам, че ще се отнеме лиценза на ЕРП-тата, то би довело до наказателни мерки от страна на Европа към нас, обясни той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 34| 5020 |20.03.2014 Цветанов: При подобна ситуация, щяхме да подадем оставки . 14| 6225 |18.03.2014 Т.Трайков: Ще съдя всеки, който ме обвинява за фотоволтаиците . 49| 5175 |17.03.2014 Ц.Цветанов: МВР ръководят хора без нужната професионална подготовка . 43| 5174 |14.03.2014 Цветанов: Непрофесионализъм! Служителите са притеснени от хаоса!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads