Реклама / Ads
35| 5217 |26.08.2011 НОВИНИ

Цв. Цветанов: БСП са ни опонент; ДПС ще бъдат неприятно изненадани през 2013 г.

.
Цв. Цветанов
Форматът на разговорите за бюджета трябва да е друг, обяви Цветанов по повод думите на министър Дянков, че част от бюджета на МВР ще отидат за наука и култура. Сега дарения за МВР се позволявали само на общини, държавни фирми и оперативни, европейски програми.
 

Вече ще назовавам имената на съдиите конкретно, обяви по БТВ вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цв. Цветанов. Той се възмути от действията на правораздавателната система в случаи като този на Ицо Байков, който бил задържан и преди вчерашния арест. Министърът посочи като пример Великобритания, където били взети бързи мерки по време на размириците.

Ако Байков е бил покровителстван, това е било на ниво РУ, добави Цветанов. Няма да допуснем появата на лица като тия, които бяха емблематични за годините на прехода, зарече се той.

Не ни е работа да коментираме теми за бюджета, форматът за това трябва да е друг, обяви Цветанов по повод думите на министър Дянков, че част от бюджета на МВР ще отидат за наука и култура. Такива теми не се коментирали по медиите, а в МС и в ПГ, отказа той да дискутира бюджета. Най-голямата тежест пада върху премиера обикновено, уточни той, но добави, че бил колективен играч, отнасящ се с уважение към колегите си.

По темата за даренията за МВР Цветанов подчерта, че когато човек види публикуваната таблица в сайта на МВР се виждало, че 15 млн са постъпили от ЕС, 3 млн били в натура и около 200 000 дарения. Ставало дума за дарители от общини, фирми и физически лица. Сега се позволявали подобна дейност да правят общини, държавни фирми и оперативни, европейски програми.

За предстоящите местни избори сме направили номинации, а когато се вземе политическото решение и има кандидат, то трябва да консолидира всички. Не съм усетил напрежение в структурите на ГЕРБ, въпреки че сигурно ще има засегнати, каза Цветанов. ГЕРБ била единствената формация, която така определяла отбора си. Редим общинските съветници по начина, по който ни го предлагат местните структури, увери той. Минималната цел била постигане на резултата от 2007 г., да сме първа политическа сила, около 10-12 области; от 12 до 16 би било отличен резултат, добави Цветанов.

БСП е основният ни опонент; ние сме част от ЕНП, те от ПЕС. Не ни притесняма кандидатурата на МV Кунева, съобщи шефът на предизборния щаб на управляващите. Правели се срещи с български турци във смесените региони, а в много листи там  имало стойностни хора с висше образование. Трябва да неутрализираме страха, така че през 2013 г. ДПС да бъдат неприятно изненадани, заключи Цветанов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 5643 |17.08.2011 Цветанов: Опасно е да се говорят празни приказки за "сигурността" . 47| 6018 |16.08.2011 Цветанов: Дянков няма думата как се разпределя бюджетът в МВР . 17| 6254 |29.07.2011 Цв. Цветанов: Вотът беше безмислен, с лични нападки . 31| 9325 |26.07.2011 Цв. Цветанов: Хванат на летището е вторият заподозрян за убийството на Яна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads