Реклама / Ads
49| 7065 |16.11.2010 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Филчев поръчвал убийства, подставени лица на Трактора ги изпълнявали

.
Цв. Цветанов
Вътрешно съм убеден, че Ал. Петров е бил съпричастен и е знаел какво се случва при отвличанията на Наглите; вървим усилено по разкриване на убийството на банкера Кюлев, след него започва ролетката на следващите убийства, каза вътрешният министър.
 

Убийството на бившия прокурор Николай Колев е било поръчано от тогавашния главен прокурор на България Никола Филчев, а самото убийство е било извършено от баретите на Алексей Петров, обяви в "Гореща точка" на  "Бодилник" по ТВ 7 министърът на вътрешните работи Цв. Цветанов. Още едно поръчково убийство лежи на съвестта на Никола Филчев - това на ямболската адвокатка Надежда Георгиева, която беше убита през февруари 2000 година в столичния квартал "Стрелбище". Това покушение  било поръчано от Филчев и изпълнено от баретите на Алексей Петров, потвърди Цветанов онова, което вчера каза и на германския журналист Ю. Рот.

Прокуратурата е тази, която определя кога ще бъдат разпитани определени лица, добави той. Влизайки в политиката, винаги съм се придържал към истини, човек трябва да е откровен, каза Цветанов и каза, че още не си е платил цената.

Вървим усилено по разкриване на убийството на банкера Кюлев, има още много работа, но и възможности то да бъде разкрито, добави той. След неговото убийство започва да се върти ролетката по следващите - на Румен Рачев и на адвоката Петър Лупов. Не познавам човека Петър Стоянов-Сумиста, опроверга отново слуховете той, но не направи връзка между него и структурите на Ал. Петров, а между тези на бай Миле.

Единствената цел на Наглите беше да спечелят пари, това е било водещо при определяне на жертвите за отвличане. Вътрешно съм убеден, че Ал. Петров е бил съпричастен и е знаел какво се случва, без да казвам, че е участвал, каза Цветанов. Чисто политически е имало интерес да стават такива неща, продължи той и каза, че обществото страдало, а чуждите инвеститори бягали от страх.

В българския парламент единственият политик, дал възможност да му направят проверка на имотите и състоянието, съм аз, каза Цветанов и опроверга слуховете, че е незаконно забогатял. Кандидатурата на ГЕРБ за президент ще се вземе окончателно от колективния орган на държавата, всяка институция е отговорна и с тежест, президентската може да посредничи в мобилизирането на целия държавен ресурс в интерес на обществото, завърши Цветанов.

Бившият главен прокурор Никола Филчев е дал ясни сигнали, че няма да разреши да се работи по случаите с убитата ямболска адвокатка Надежда Георгиева и бившия прокурор Николай Колев, заяви по-късно днес вътрешният министър Цветан Цветанов в отговор на въпрос защо не са разследвани двете убийства. Цветанов нито потвърди, нито отрече дали Филчев е бил разпитван по темата, но посочи, че подобни случаи доказват ясната връзка между организираната престъпност и „белите якички" у нас.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов отказа да коментира дали Никола Фичлев е бил издирван от службите във връзка с информациите, появили се преди дни, че е поръчал убийствата на ямболската адвокатка и прокурора Николай Колев.

Цветан Цветанов участва в кръгла маса, посветена на корупцията, организирана от Центъра за изследване на демокрацията.


Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4904 |15.11.2010 Цветанов: Работим по разкриване на поръчковите убийства . 17| 6154 |15.11.2010 Юрген Рот: Филчев е поръчал убийството на Колев . 5| 5857 |02.11.2010 Уличиха Филчев в погазване на Конституцията . 38| 4839 |29.10.2010 Цветанов: И президентът ли е говорител на Трактора?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads