Реклама / Ads
35| 5114 |07.05.2011 НОВИНИ

Цв. Цветанов: ГЕРБ постига най-добър резултат самостоятелно

.
Цветан Цветанов
В големите градове на страната ПП ГЕРБ ще участва на изборите самостоятелно и ще издига собствени кандидати. Досегашната практика на избори е доказала, че успешният модел за партията е самостоятелният. Обявяването на номинациите започва в края на май.Европол винаги ще разчита на България като на един добър, стратегически и надежден партньор.
 

Това заяви в Каварна вицепремиерът и ръководител на изборния щаб на партията Цветан Цветанов, който даде старт на Третия маратон „Каварна 2011” и на Държавното първенство по маратон.

По отношение на малките населени места ГЕРБ ще направи анализи и преценки, възможни са компромиси, но и там ще се залага на некоалиране. Вътрешният министър заяви още, че за ГЕРБ „програма минимум” е постигането на резултата от 2007 и 2009 година.

Партията постига най-добър резултат самостоятелно, без да участва в каквато й да е конфигурации с други партии, отбеляза Цветанов. Той припомни, че тогава в 9 големи общини ГЕРБ спечели изборите, в 10-та община бе в коалиция с ВМРО в Пловдив.

Тази година като минимум си поставяме за цел „10 областни кметове, които да бъдат спечелени”, каза Цветанов. За максимума всичко зависи от мобилизацията и от това, което съществува като амбиция за постигане. „Аз не деля общините на малки и големи, защото и малката може да бъде част от развитието на даден регион и да допринесе за развитието на един областен град”, заяви Цветан Цветанов. Той даде за пример Каварна, която подпомага Добрич с възможността повече туристи да идват в региона, с което се популяризира българският туризъм. Вицепремиерът допълни, че моделът на каварненския кмет Цонко Цонев е достоен за подражание от други малки български общини, които се стремят към успехи.

Онова, което в момента се прави в ПП ГЕРБ, е обсъждане на това какви са предпочитанията и възможностите на политическата партия и нейните структури за предстоящите местни избори. Там, където са възможни компромиси за коалиране, те ще бъдат на базата на един конструктивен диалог на местно ниво, допълни Цветанов.

Това, което е свързано с окончателно обявяване на бъдещи номинации за кметове на ПП ГЕРБ може би ще започне поетапно след края на месец май. В някои от общините партията вече е с ясна нагласа кой ще бъде кметът, каза Цветанов. Въпросът е да се вземе окончателното колективно политическо решение, след което ще започне поетапното обявяване.

Коментирайки доклада на Европол за България Цветанов отбеляза, че политическото ръководство в страната е направило добро впечатление с политическата си воля в работата си в борбата с организираната престъпност.

Добър отзив има и за професионализма на българските полицаи, допълни той. Сравнете периода - последните две години и двете преди тях, за да видите какви са резултатите, подчерта вътрешният министър. На този етап, когато българската полиция е задържала 23 тона оцетен анхидрид, достатъчен за производството на 8 тона хероин, когато са установени три нелегални печатници, като валутата, произвеждана в една от тях е засечена в 24 държави, и са иззети над 1,5 млн. евро, представете си какви усилия и какво сме направили в борбата с организираната престъпност, какви са интересите, които сме застъпили.

Европол винаги ще разчита на България като на един добър, стратегически и надежден партньор, каза Цветан Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 69| 6589 |04.05.2011 Цветанов: Гоце да каже как бореше Октопода . 17| 4974 |03.05.2011 Цветанов: Няма външни заплахи за България . 54| 6897 |01.05.2011 Цв. Цветанов: Атакуват ни бандити и политици, свързани с тях . 18| 6750 |30.04.2011 Цветанов: България е в ръцете на европейските политици; готови сме за Шенген

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads