Реклама / Ads
5| 7003 |15.09.2010 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Голямо знаково неразкрито убийство излиза от "Килърите"

.
Цветан Цветанов
Материалите по делото на Алексей Петров са разделени; той е жив, добре е, не е паднал; по "Килърите" се работи изключително добре, съобщи министърът на вътрешните работи.
 

Бях добър ученик, но не и най-големият отличник в училище, обяви по БТВ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, който бил най-добре с предмети като математика и физическо. Той препоръча на родителите да обръщат повече внимание на проблемите на децата им, за да не влизат в спирала на лоши взаимоотношения. Дистанцията ни лишава от гаранциите за бъдещето, добави той и апелира към шофьорите да пазят децата на пътя, от които 70 са загинали през миналата година.

Материалите по делото на Алексей Петров са разделени, когато говорим за тежка организирана престъпност не е толкова лесно. Когато говорим за босовете на тази престъпност, не са те тези, които са пряко ангажирани с престъпленията, коментира дословно министърът.

Жив е добре е, не е паднал, каза Цветанов за състоянието на Петров. Създава се усещане за противоречие - израстването на Ал. Петров не е станало без участието на държавата, стигнал е дотам, че е защитил съответните дисертации в УНСС, но в момента има разследване и съдът ще реши дали лицето е съпричастно към престъпната група. Но самият факт, че днес държавата е по-спокойна носи удовлетворение, добави министърът.

Всяка операция се документира; при операцията по задържането на прокурора-лихвар и неговия брат по гащи има грешка и съм предприел съответните действия
, но попитайте прокурора какво е отношението на хората към тези хора, какъв начин на живот демонстрират те. Има разследване и достатъчно доказателства, каза Цветанов. Правим всичко, за да не допускаме подобни грешки, врече се министърът. Няма как когато се прониква в апартамент първият срещнат в него да идва по всички стаи, но това, че са взети пари, е абсолютно несъстоятелно и е ясно защо се говори. Служителите са изпълнявали дълга си.

Към настоящия момент не работим по връзка между Килърите и убийство на Боби Цанков. По Килърите се работи изключително добре, добави министърът и обеща да излезе скоро всичко по останалите убити, освен Юри Галев и по поръчителите. Голямо знаково неразкрито убийство в София ще излезе по този процес, обеща той.

Много от парите за отвличанията са изхарчени, други може би са заровени в земята; щом им се признае вината, ще им бъдат заведени искове, каза Цветанов и напомни, че след отвличането на Гунински и задържането на групата, вече нямало никакви следващи.

Натрупването на проблемите през последните години води до въпроса за невключване в оперативните програми досега, коментира министърът положението в МВР и каза, че е в динамична комуникация с министъра по еврофондовете Т. Дончев. Той поиска създаване на фонд, средствата от които да не ходят в републиканския бюджет, а да се събират за нуждите на ведомството.

Министърът заяви, че ще се нареди сам на опашка за паспорт
, когато вади своя.

ГЕРБ ще участва със свой кандидат на президентските избори, когато дойде времето този кандидат ще се появи по телевизията, обеща Цветанов, без да уточни той ли ще бъде кандидатурата на партията му.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5748 |13.09.2010 1,5 г. условно за убийството на Голямата Рижа . 0| 5411 |09.09.2010 Цв. Цветанов: Продължава разследването на Октопода . 3| 5001 |09.09.2010 Гено е жена, Иванка мъж, детето им по-голямо от тях . 1| 5063 |07.09.2010 Цв. Цветанов: Шегичка доведе до конфузна ситуация

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads