Реклама / Ads
46| 6225 |02.07.2011 НОВИНИ

Цв.Цветанов: Имаме воля да стопираме "модела на Джиджи"

.
Имаме политическа воля, за да се направят законодателни промени и преструктурира системата така, че да започне да работи по-ефективно. Това заяви на пресконференция министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов след успешната акция "Защитените".
 

Имаме министър-председател, който е запознат много добре с проблемите, с които се сблъскваше от 2001 г. до 2005 г. като главен секретар. Той знаеше, че всичко, което не се случва в държавата, е благодарение на липсата на политическа воля. Аз съм убеден, че професионализмът, който има в колегите, го е имало и преди, има го и сега, ще го има в за в бъдеще, коментира Цветанов, цитиран от "Фокус".

По думите му хубавото е, че точно в тази група се е получил един изключително многообразен микс, който дава основание на управляващите и възможност на МВР да предотвратят създаването на множество от групички по модела на Джиджи,  подчерта  още министър Цветанов.

Припомняме, че днес бяха задържани 10 души след опит за грабеж на клона на банка ДСК на пл."Александър Батенберг" в София при реализация на операция "Защитените". Арестите станали след нощно преследване, продължило повече от час и половина, и засади.

Сред арестуваните са Мишо Кривия, Сашо Кюстендилецът, Ники Куфара, Любо Гъзара (задържан при обир на столична верига магазини, а после пуснат от съда), Васко З., Илиян Хрътката, Иван Т., Пешо Крадеца, Калин В. и Стоян Мозъка

Операцията се нарича "Защитените", защото в повечето случаи задържаните са известни и контактували с полицията, но са освобождавани от съда при всеки случай на задържане, т.е. те са под защитата на съда, поясни вътрешният министър  Цветанов.

По думите му групата, която е наблюдавана месец и половина, е една от най-известните криминални групи и една от най-добре подготвените банди на някогашния люлински клан в престъпността - хората около Джиджи.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 5115 |23.06.2011 Конституция не пречи да имаме двуинстанционно правосъдие . 67| 6281 |20.06.2011 Младите в СДС: Имаме нужда от памет, не от паметник на лъжата . 114| 5165 |16.06.2011 БСП: След ГЕРБ ще имаме една отчаяна държава . 22| 6632 |10.05.2011 М. Немска: Срещу Масларова имаме още железни факти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads