Реклама / Ads
34| 6380 |18.01.2011 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Избързаха със записите за Бойко

.
Цв. Цветанов
Щели да излязат през май. Неслучайно са подбрани Менда Стоянова, Искра Фидосова и други депутати. Не са случайни и атаките срещу вицепремиерите - Дянков още преди година, сега срещу мен.
 

Почти всичко е ясно от гледна точка на засегнатите интереси на организираната престъпност и хората, ползвали се с години с политическа подкрепа
, казва вътрешният министър Цветан Цветанов в интервю за 24 часа. Всички банди, които бяха разбити в последните 15 месеца, имат връзки в миналото с определени представители на партии, добавя той. Не сме си представяли, че борбата с организираната престъпност ще бъде лесен процес, защото той е отлаган за решаване дълги години.

Целта е дискредитирането и махането на това правителство, казва още вицепремиерът. Разбира се, всичко това, което в момента ни се прави като сценарий, го знаехме. Знаехме, че има стъпки, които плавно и настъпателно трябва да бъдат реализирани. Знаехме, че се готвят удари по наши представители в парламента, които са на ключови места в комисиите. Неслучайно са подбрани Менда Стоянова, Искра Фидосова и други депутати. Не са случайни и атаките срещу вицепремиерите - Дянков още преди година, сега срещу мен. Планът беше тази атака към силните фигури в ГЕРБ да продължи до април-май. Тогава трябваше да бъде нанесен този удар срещу премиера Борисов, с който сега избързаха. Защото излязоха неща, които те не очакваха. Това са позицията на правителството за досиетата, за дипломатите, съпричастни към бившата ДС. Оказва се, че за 20 г. не е могло да се създаде ресурс от дипломати, които да представляват външната политика на страната и да не са били част от ДС.

Другият важен момент е установената фалшифицирана подписка от РЗС, в която е боравено с личните данни на хората. Същественото тук е по какъв начин е структурирана да се проведе и да бъдат написани тези лични данни. Сега искаме да установим каква е базата - данни, с която тези хора са боравели, за да разполагат с три имена, ЕГН и домашни адреси. Фалшифицирането на подписите също е изключително тежко престъпление. По този скандал трябваше да има отговори, но тъй като смислени обяснения не можеха да бъдат дадени, явно е взето решение да се предприеме нова атака, казва Цветанов в 24 часа.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 96| 6045 |16.01.2011 Цв. Цветанов: ДС си назначи опозиция! . 17| 5203 |14.01.2011 ЕК следи ДАНС, пита за записите . 17| 4826 |12.01.2011 Фидосова и Стоянова : Записите са манипулирани . 38| 5706 |12.01.2011 Цв. Цветанов: До няколко дни разкриваме "къртици" в МВР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads