Реклама / Ads
21| 5697 |19.04.2010 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Магистрати контактуват с олигарси и лица от подземния свят

.
Цветан Цветанов
ВСС в този си формат, по начина по който е избран, обслужва интересите на олигарсите в България и възпроизвежда себеподобни, написал в писмо редови съдия на министър Цветанов.
 

Това, което витае като черен облак над съдебната система, е начинът, по който там се правят изборите за негови членове, обяви по БТВ министърът на вътрешните работи Цв. Цветанов. Коментарите и приятелството на висш магистрат с хора от Октопода е реален факт в съдебната система, както и контактите с олигарси и лица от подземния свят. Това води до липса на справедливост, отбеляза вицепремиерът, според когото и оценките на европейските партньори са реални.

Трябва да има допуск за боравене с класифицирана информация
. Главният прокурор също твърдял, че няма пречка висшите прокурори да минат през процедура, която да определи нивото на допуск.

ВСС в този си формат, по начина по който е избран, обслужва интересите на олигарсите
в България и възпроизвежда себеподобни, написал в писмо редови съдия на Цветанов. 2 часа и 15 минути си говорил той на срещата си с висшите магистрати, без да спорят. Той обаче настоя, че има представители на съдебната система със зависимости. Има корупция във всички области и сфери; ВСС не е имунизиран срещу това.

Нали не си представяте, че след като обществото две години беше тормозено с отвличания, ние ще отидем с кафе и цигара при Наглите, контрира Цветанов обвиненията за публичните акции при задържането на престъпни групи. Всяка една публичност удовлетворява обществото, няма нищо лошо да дадем отговор на въпросите, от които се интересува обществото. Така има справедливост, отбеляза министърът. Никой не казва, че адвокатите трябва да спрат да говорят, добави той.

По Недосегаемите била свършена много работа, но тя трябвало да бъде продължена.
Подобни лица трябвало да се задържат, независимо от решението на съда след това. В лицата, които били задържани, имало щедри дарители на политическа формация. Този път било започнато отдолу нагоре, за да се стигне по високите върхове. Той беше категоричен, че лица от криминалния свят искат да влязат във властта.

Икономиката се събужда, каза вицепремиерът и изрази увереност, че нещата ще вървят към по-добро, а в правоохранителната система трябвало да се въведат правила, важащи за всички.

"Сименс" правел всичко възможно да проработи в пълния обем, коментира министърът срива със софтуеъра за  документите за самоличност и каза, че на ден трябвало да се правят по 20 000 позиции. В сайта на МВР всеки щял да проверява готов ли му е паспортът и личната карта. "Извинявам се сърдечно за всичко, което сме причинили, дословно заяви Цветанов.
Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 6166 |16.04.2010 Цв. Цветанов: Акция "Недосегаемите" продължава и днес . 8| 4620 |13.04.2010 Цв. Цветанов: ВСС да проверява досиетата на магистратите . 3| 4878 |07.04.2010 ВСС подхваща лошите магистрати . 22| 5050 |06.04.2010 Цв. Цветанов: Не само един съдия е за арест

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads