Реклама / Ads
10| 6683 |29.09.2012 НОВИНИ

Цв. Цветанов: МВР няма нищо общо със скандала около Мишо Шамара!

.
Българският флаг
Нито МВР, нито ГЕРБ са се занимавали и имат някакво отношение към случая с рапъра Мишо Шамара. Това заяви в студиото на “Панорама” вътрешният министър Цветан Цветанов по повод скандалите около парчето му “Бяло, зелено, червено”.
 
Вътрешният министър дори уточни, че научил за случващото се от медиите и със сигурност водещият Бойко Василев е знаел преди него за случката.

“МВР няма абсолютно никакво отношение към случая с рапъра. Научих за скандала от новините. Да не търсим от тези случки връзка и да не ги приписване на изпълнителната власт. Нямаме нищо общо!”, отсече Цветанов.

Шефът на СЕМ доц. Георги Лозанов на свой ред заяви пред медиите, че според него се преекспонира скандалът и че песента на Шамара няма някакви големи художествени стойности.

Вече цяла седмица обаче политически сили тръбят, че управляващите са разпоредили прокуратурата да се заеме с песента „Бяло, зелено, червено”, защото в нея имало неприятни строфи за управляващата партия. Лидерът на БСП Сергей Станишев дори стигна дотам в парламента да предлага промяна на текстове в Конституцията и връщане на член 1-ви. Иронията му обаче не бе възприета с чувство за хумор дори от червените депутати.  

По отношение заплатите на полицаите пък вицепремиерът обяви, че това ще се нищи насреща между него министъра на финансите Симеон Дянков и експерти. Затова пък от другия месец редовите полицаи, които дават 12- или 24-часови дежурства, ще получават ваучери за храна за дежурствата си на стойност от 30 до 50 лв. 

На предстояща среща между него, министъра на финансите Симеон Дянков и експерти, ще бъдат обсъдени и възможностите за увеличение заплатите на полицаите, обяви Цветанов.

“Политиката на правителството е ясна – акцентът е върху пенсионерите, а за тях са необходими 600 млн. лв.”, обяви той. “Там, където има възможност за компенсаторни механизми, няма проблеми министърът на финансите да се съобрази с предложенията на съответното министерство, в случая – МВР”, убеден е Цветанов.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 8503 |28.09.2012 Роднини на убитите 6 младежи в Симеоновград бесни на шофьора, не помнел нищо . 10| 7674 |28.09.2012 Лозанов: Да не надценяваме песента на Мишо Шамара, няма политически подтекст . 6| 5868 |28.09.2012 Аню Ангелов: Няма да намаляваме компенсациите . 8| 5712 |27.09.2012 Месото ще поскъпва, но не много... няма да има кой да го купува

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads