Реклама / Ads
115| 6311 |20.02.2012 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Няма да променя начина си на изказване; изключително възпитан съм

.
Цветан Цветанов
Когато един съдия е забавил 3 години да напише мотивите си, значи има реален проблем и когато е наказан дисциплинарно, значи или има слаба подготовка, или може да се появят и други подозрения.
 

Не може МВР да отговаря и за престъпността и за водните язовири, МВР трябваше да реагира адекватно, когато беше създадена ситуацията, обяви по БТВ министърът на вътрешните работи Цв. Цветанов. Трябва да има централизиран подход и ясна отговорност, акцентира той.

В доклада на ЕК е записано, че реформата продължава, не може всичко да стане с магическа пръчка, каза Цветанов и отбеляза, че няма тежки престъпления и няма толкова много върнати производства за доразследване. Върнатите са намалели до 20-30%. Преекспонира се скандалът ми със Съюза на съдиите, отчете той. Няма да променя начина си на изказване - когато един съдия е забавил 3 години да напише мотивите си, значи има реален проблем и когато е наказан дисциплинарно, значи има слаба подготовка, а ако това не е така, значи могат да се появят и други подозрения, обясни Цветанов. Аз като политик искам да се грижим за жертвите на организираната престъпност, подчерта министърът и даде пример със семейство, жертва на организираната престъпност, което не е получило възмездие вече 14 години.

Говоря си със съдии, но това не създава предпоставка за намеса, министърът на вътрешните работи не е страна в съдебен процес, добави Цветанов.

Има над 50 забавени дела с над 3 години. Нека да видим дали по тях има адвокати, подписали писмото, призова Цветанов. За мен е по-важно да защитаваме жертвите на престъпността, които винаги са най-онеправданите, каза той.

По повод случая с музиканта Илия Илиев Цветанов каза, че е бил проверен адрес, за който имало съмнения, че се правят престъпения. Действало се по неотложност. Кой ви каза, че е имало такива изрази, попита Цветанов и призова да се чуе и другата страна.

Получавам много атаки и критики, а за да не ме атакуват, трябваше спокойно да си седя на стола и да се возя в служебния си автомобил, каза Цветанов.

Да отпаднат възможностите за споразумение, с които се избягва влизането в затвора, това ще се инициира като промяна в закона, свързан с движението по пътищата.  Не е нормално да газиш човек на пешеходна пътека, отсече той.

Аз съм изключително възпитан човек и се отнасям с огромно уважение към всички съдии; за да бъда този, който съм днес е благодарение на възпитанието, получено от родителите им; не влизам в конфликти; това, че някой иска да ме възприеме като такъв, не е мой проблем, заключи той.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 29| 5487 |17.02.2012 Цв. Цветанов: Цинично е да има споразумение при ПТП . 18| 5675 |12.02.2012 Цветанов: Консултативен съвет ще помага при бедствията . 58| 7421 |11.02.2012 Цветанов: От 30 години се знае, че стената на Иваново пропуска . 68| 6477 |09.02.2012 Цветанов: Разпределяме парите в Бисер, и местните ще участват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads