Реклама / Ads
105| 5377 |20.07.2011 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Политици са зависими от лица като Трактора

.
Цветан Цветанов
Българските политици се поставиха в ситуация на зависимост от престъпни лица, като Алексей Петров – Трактора. Много от тях днес се съобразяват с него. Когато го задържахме, лично лидерът на ДСБ Иван Костов идва няколко пъти при мен, за да ме поздравява, а днес с позицията си виждаме другото лице на Костов. Той е зависим от такива лица.
 

Това обяви в предаването “Бодилник” по ТВ 7 вътрешният министър Цветан Цветанов. Според него промяната в позицията на лидера на ДСБ можели да се търсят назад в годините при приватизациите на Лукойл, Кремиковци, Булбанк, авиокомпания “Балкан”.

Политическите партиите в България укрепваха и поддържаха престъпните групировки в продължение на 20 години, анализира ситуацията Цветанов. Днес властта не е разпънала чадър върху никога, разследваме всеки за който има съмнение, декларира той.

Според министърът най-големият проблем е, че делата в съдебна фаза се протакат прекалено дълго, а чрез трикове обвиняемите и адвокатите шеканират процесите.

Алексей Петров няма интерес от бърз процес, затова протака делото. Ако се направи анализ може да се види, че 2/3 от неговите дело е забавено в съда.

Цветанов бе категоричен, че с лостовете и механизмите, които е имал през годините, Алексей Петров продължава да бъде опасен и да всява страх за много хора. Малко са тези, които могат да се изправят срещу него и да говорят открито за това как ги е мачкал, мъчил, обсебвал.

Министърът разкри интересен случай от делото “Октопод”. Един от важните свидетели срещу Трактора, който е бил рекетиран и мачкан от него, пуска жалба лично до премиера на страната, който тогава е Иван Костов. Но вместо адекватна реакция и защита, този човек е задържан от прокуратурата и три месеца прекарва в ареста. В същото време е заложена бомба пред дома му, а семейството му живее в паника и в страх, обясни Цветанов.

Ето как е действала системата на Трактора и държавата през онези години, ако някой се е опитвал да им се противопостави.

Водещият Николай Бареков обаче опонира на вътрешния министър, заявявайки, че по форумите 99% от хората били сигурни, че зад избухналите бомби през последните дни стои именно Алексей Петров.

Трактора се бъзика с вас, а вие не можете да му се противопоставите, заяви Бареков.

Не може да се говори така, Трактора не може да се бъзика с държавата, въпреки че преди години го е правил и то успешно. Сега обаче ситуацията е друга и ние няма да се откажем от битката с престъпността, категоричен бе Цветанов.

Според водещия обаче, за да продължи да ескалира ситуацията в държавата и да се създава негативно отношение към МВР и правителството Алексей Петров може от бомбите за сплашване да премине към физически убийства. Какво пречи, например, да гръмнат Яне Янев, който вече не е нужен на Октопода и да обвинят ГЕРБ за това, попита Бареков.

Ако не бъде спрян, Алексей Петров може да създаде и по-тежки проблеми, призна министър Цветанов. Той коментира и скандалната среща между Трактора и вицепремиера Симеон Дянков, обяснявайки все пак, че тя е била, защото Петров представлява някаква работодателска организация. Но на годишнината на сержантското училище в Пазарджик не беше допуснат, защото там не може да бъде човек, който е потъпкал пагона си, категоричен бе Цветанов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 80| 5567 |19.07.2011 Цветанов: Имаме съмнения кой стои зад взривовете . 18| 5173 |16.07.2011 Дж. Уорлик: Не подкрепям политици! . 6| 5169 |09.07.2011 Политици бягат от Мърдок след скандала с News of the World. Проверки и у нас . 36| 5016 |06.07.2011 Цветанов: България е на крачки от Шенген

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads