Реклама / Ads
0| 14382 |17.12.2018 НОВИНИ

Цв. Цветанов пред Фрог: В ареста ми отказаха помощ при кръвно 240/180, ще си търся правата в съда

.
В ареста ми отказаха медицинска помощ при кръвно 240/180. Това разказа пред Фрог нюз бившият шеф Цветелин Цветанов-бивш шеф на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“. По думите на Цветанов медицинска помощ му е била отказана, докато срещу него не е имало дори повдигнато обвинение. Припомняме ви, че в момента срещу него се води съдебен процес за корупция.
 

Шефът на ареста ми каза: „Защо да викам линейка, може да потрябва за друг човек“.  Лекар в ареста изобщо няма.  Уж има медицинска сестра. За близо 8 месеца престой зад решетките, тя беше почти през цялото време в болнични. Ако случайно дойде, мери кръвното винаги  казва: Добре си, симулираш. В ареста на „Майор Векилски“ условията са повече от  отвратителни. За унижението, на което бях подложен, ще си търся правата в съда.

 

На един арестант се падат по 4 км. м площ. Там килиите са събрани така, че на четири човека се пада по 14,3 кв. м. Измервал съм го лично. В тези помещения от посочената квадратура, два квадрата е тоалетната. Вдигната е на 30 см. от пода и е заградено от метър стена. Всичко се вижда и чува. Така, че всичко което правиш, става достояние на другите. Леглото е метално, а дюшеците, които са от 60-те години на миналия век, са поставени върху заварени метални шини.  

 

Имаш право близките два пъти в месеца да ти донесат храна по 5 кг. На 400 арестанта се падат два хладилника. Слагаш си вътре храната, но след това не я намираш. Всичко се краде. Много често, умишлено или не, хладилника се оставя отворен и всичко се разваля. Когато те конвоират до хладилника, всеки взима каквото му падне.

 

Имам сериозен здравословен проблем. От болницата на МВР бяха категорични, че трябва да се храня на диета заради проблеми с черния дроб. Три месеца затворническата администрация при тази експертиза и въпреки моите настоявания да ми бъде дадена, това не бе сторено.

 

Топла вода в ареста няма. Дават ти само, ако им такава, ако поискаш и имаш кофа. Много често на персонала изобщо не му се разправя и решават въпроса с оправданието, че няма топла вода.

 

Светлина почти нямаше. Прокрадваше се едва  през прозорец 100/60 см. само, ако има навън слънце. Спира го една решетка, немито с годините стъкло и още една решетка. Ако решиш да четеш при всички случаи ще си повредиш очите.

Има отвор 20 см в диаметър за вентилация. Лятото, когато аз бях, тя се повреди.  Има и два отвора-метални шлюзове, които се отварят и  затварят. С годините и ръждата също  не работеха.  

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 15375 |17.12.2018 Само във Фрог: Гласят директора на варненската полиция за шеф на СДВР, правят път на „Силиконката“ . 3| 4004 |17.12.2018 Протест пред КЕВР заради поскъпването на водата . 3| 4858 |16.12.2018 Президентът и крал Абдула Втори ще създават предприятия . 17| 5347 |16.12.2018 Цветанов: Радев да каже как е финансирана кампанията му, щом говори за избори

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads