Реклама / Ads
17| 5168 |24.01.2014 НОВИНИ

Цв. Цветанов пред Фрог: Не съм приятел с бащата на съдията по делото

.
На излизане от съдебната зала Цветан Цветан заяви, че не е приятел на бащата на съдия Тони Гетов, а е поддържал отношения със семейство Партенови, които са познавали бащата.Това каза и неговият адвокат Менко Менков.
 

След като е внушено на обществото, че мачът е уреден, ако съдията го оправдае, всички ще си кажат: "Ами да, Цветан Цветанов е приятел на бащата на съдията". Никой не е твърдял, че Цветанов е приятел на бащата на Тони Гетов. В същото положение бе и съдия Ангелова. И за нея имаше неверни твърдения в пресата, които се доказаха, че са неверни. Но въпреки всичко тя си направи отвод. Това бе коментарът на адвокат Менков в съда.

И днес потвърдих, че не правя връзка със съдия Гетов. Това, което мога да кажа е, че съм дългогодишен приятел със семейство Партенови. Генка Партенова е в близки отношения с бащата на съдия Гетов. И на срещи с нея и с нейното семейство съм виждал башата на съдията, бяха думите на бившия вътрешен министър Цветан Цветанов.

Ако прокуратурата счита, че вътрешният министър е осуетил провеждане на наказателно преследване, то трябва да проведе задълбочено разследване, иначе ще остане впечатлението, че настоящият процес е политически, смята немският адвокат на Цветанов  Ханс Петер Ул. Прокуратурата е трябвало да направи изследване на въпроса защо министърът на вътрешните работи е писал 6 пъти "не". Днес, с тази част на съдебното заседание, което протече при закрити врати, се отговори на въпроса, защо толкова пъти е отказвано СРС, а след това е разрешено. Разбрах, че за използването на СРС е необходимо съгласуване с Главния секретар на МВР. В крайна  сметка последната дума е на министъра, поясни немският адвокат. Има основателна причина за отказ на СРС. Защото с използването на това СРС е щяло да бъде осуетено действие по друго по-важно дело. Именно затова главният секретар не е дал съгласие за СРС, посочи още Ул.

По отношение на специалните разузнавателни средства Цветанов допълни:

"Спомням си, че в едно интервю Румен Петков беше казал, че е невъзможно да се изпълнят на 100% исканията за СРС-та.  Ако се върнем във времето на Антон Милтенов Клюна, тогава също имаше отказ за СРС –та и от ГДБОП се оплакваха на тогавашния главен секретар за това".


Делото за спрените СРС-та се гледа от втори съдия след отвода на Димитрина Ангелова.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 6091 |24.01.2014 Искат отвод на съдията по делото на Цветанов, магистратът не го дава . 6| 5326 |24.01.2014 Калин Георгиев ще свидетелства по делото срещу Цветанов . 12| 6564 |23.01.2014 Варненец не спира клозетния си протест пред МВР . 39| 7364 |22.01.2014 Стела Банкова за Фрог: Парламентът работи под диктовка на мафията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads