Реклама / Ads
25| 6700 |15.03.2010 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Президентът да посочи олигарсите

.
Цветан Цветанов
"Да е жив и здрав Марин", добави Цв. Цветанов по хипотезата за успешен импийчмънт. Няма министър, който да се чувства бетон за оставането си, обясни вицепремиерът, но каза, че финансовият и вътрешният министри понасят най-огромната тежест.
 

Нищо не би трябвало да се променя в политиката и в правителството на България след речта на президента,
коментира по БНТ вицепремиерът Цв. Цветанов. Според него не това са темите, които вълнуват българските граждани. След последната си изява той затвърдил искането за импийчмънт. Той говореше така сякаш в последните 20 г. не е живял в България, оцени Цветанов. Днес министърът щял да изпрати писмо до президента, за да даде той повече информация за олигарсите, за които е говорил.

ГЕРБ предприема действия, свързани с изтичането на финансовия ресурс на държавата, каза Цветанов и добави, че президентът не е дал оценка за онова, което прави МВР.

По-дългосрочна задача е цялостната национална стратегия за сигурност и обществен ред, но едва ли ще се реализира до края на настоящия президентски мандат. По темата ще се търси политически и обществен консенсус, увери Цветанов и каза, че няма да се пипат службите на този етап. Недопустимо е обединителят на нацията, който трябва да подкрепя позитивното, да провокира дебат и нарушава Конституцията с изнасянето на стенограмата от разговора си с Дянков, затова трябва да понесе отговорността си, коментира министърът на вътрешните работи. "Да е жив и здрав Марин", добави Цветанов по хипотезата успешен импийчмънт. Той направи уговорка, че Конституционният съд е този, който ще отсъди и не би трябва да се гадае предварително.

Освен за основния закон, трябва да се говори и по моралните качества на президента, обясни Цветанов. Не съм го нарекъл с псевдоним, казах, че псевдонима "Гоце" е даден от службите, продължи той.

Президентът вкара в говоренето си Маргините, за да се разграничи от тях, заяви министърът. Може би е имал предвид близостта им до Цв. Цветков, каза той.

Днес нямаше нужда от подобен дебат и конфликт, съобщи Цветанов. Всеки един от нас би искал да се дистанцира, но щом сме влезли в темата, трябва да я изговорим. Проблемите на държавата обаче са най-важни, а премиерът носи най-голямата им тежест, затова не си заслужава да хабим енергията си по случая, каза той. Нямало министър, който да се чувства бетон за оставането си, обясни вицепремиерът и каза, че финансовият и вътрешният министри понасят огромна тежест. ГЕРБ стои зад Дянков, продължи той.

Frognews.bg напомня, че ГЕРБ започве подписка за процедурата по отстраняване на президента. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5261 |14.03.2010 Президентът не зачита парламента, не е умиротворител на нацията . 60| 8028 |13.03.2010 Цветанов: Президентът бяга от псевдонима “Гоце” . 13| 4538 |12.03.2010 Цветанов: Каква работа имам с ВСС? . 26| 5595 |11.03.2010 Ив. Костов: Президентът има същите права като на безработен човек от улицата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads