Реклама / Ads
102| 7911 |27.04.2013 НОВИНИ

Цв. Цветанов: При втори мандат на ГЕРБ, другите се разпадат

.
Цветан Цветанов
Поканих Миро Найденов на рождения си ден, защото жена му подаде молба за развод. Основното лице, което трябваше да се атакува, беше Цветанов, защото през всичките тези години съм се борил срещу тежката организирана престъпност.
 

Можем да направим определени предположения за последния теч, защото, както е известно, е имало разни срещи между Миро Найденов, Алексей Петров, Емил Димитров, заяви по НТВ бившият вътрешен министър Цветан Цветанов. На 8 април Мирослав Найденов бил и на рождения ден на Цветанов. Той разкри, че съпругата на Найденов подала молба за развод и зам.-председателят на ГЕРБ решил така да го подкрепи в труден момент.

Внася се анонимен сигнал от Станишев, излиза проверка на прокуратурата, която казва, че 2/3 от сигнала е верен, но не казва кои са верните и кои не. Впоследствие бил интерпретиран и цитиран по погрешен начин дори доклада на Държавния департамент. В момента основният проблем за нашите политически опоненти е, че нямат политическа платформа и програма, те знаят, че ще спечелим изборите. Основното лице, което трябваше да се атакува, беше Цветанов, защото през всичките тези години съм се борил срещу тежката организирана престъпност. Кой щеше да върне това доверие у евроатлантическите ни партньори, попита Цветанов.

В началото на прехода беше създадена една изкуствена опозиция от лидери и начело беше сложен Иван Костов, каза Цветанов. Поглеждайки назад, става ясно, че винаги има някаква договорка и задкулисни игри. Всички политици, които са били на възлови позиции, винаги са държани в някаква зависимост, докато нито мен, нито Борисов могат да ни държат в такава, констатира той.

Какво се доказа от скандала "Мишо Бирата"? Никой не знае дали това е автентичното. А от вчера става ясно, че лице, отишло в дома на бившия премиер, е накичено със СРС-та. Когато няма закон, всеки може да направи всичко, за да очерни някого. Не разбирам и каква е целта, освен всички останали политически формации да се обединяват срещу мен, а сега и срещу лидера Борисов. Те знаят, че има ли втори управленски мандат на ГЕРБ, всички тези ще се разпаднат, прогнозира Цветанов.

С какво да е бил натискан Гриша Ганчев, не! Как си представяте, че ще направим операция за нормализиране на бизнеса в България, та да пращаме емисари, опроверга в аванс Цветанов очаквани евентуални изявления на Ганчев.

Ако лидерът Борисов нямаше своето влияние още от времето, когато беше главен секретар на МВР, смятате ли, че щеше да има ГЕРБ, опроверга Цветанов слуховете, че партията е негова.

Много е възможно, всеки един от говорещите против ГЕРБ е да е активиран от някого. Но къде е това незаконно подслушване; подслушването не се нарежда от министъра, нарежда го прокурор.

Знам много неща, но това не значи, че трябва да ги споделям. Когато Алексей Петров беше в НС, той потърси среща чрез секретарката ми и дойде в министерството. Знаейки стила на хората около него и неговия, поканих първо Калин Георгиев и после Петров. Говореха се общи неща, дори се чудех защо е тази среща. Ако е имало нещо, от което да се притеснявам, щях да съм зависим, но не е така. Искам, когато се прибирам вечер, да го правя с чиста съвест, каза Цветанов.

Кадрови грешки се допускат, но силата на ГЕРБ е, че може да си ги признава, добави още той. В началото Десислава Танева била определена за министър на земеделието, но впоследствие имало публикация за дискредитирането й, което разколебало Борисов. Сега трябва да видя кой е журналистът, написал в "Труд" този материал, за да си обясня някои неща. Грешка е, че някой път с публикации, тенденциозно написани, се поставят пречки.

Всички знаят, че в предизборна ситуация социалистите са готови на всичко, каза Цветанов. Не е коректно и държавнически да пусна машината на бомби, защото аз нямам нужда от защитна теза. винаги съм възприемал, че трябва да си аргументиран политически.

Не съм разгледал документите, свързани със Станимир Флоров, имам огромно доверие на този човек, каза още Цветанов. Той е минал през всички процедури, когато се е издигал в йерархията, и то не когато аз съм бил министър. Той е бил винаги всеотдаен и дисциплиниран, та е обидно да се говорят такива неща, възмути се Цветанов. Щом го атакуват така, значи добре си е вършил работата. Всичко, което става през последните години за емблематичните, знакови операции, е с негово участие, поясни екс министърът. Флоров бил покрусен от това, което става, защото не очаквал, че държавата би предала тези, които работят за нея. Станишев ли е кадровикът на тази държава, та казва, че Цветанов, Флоров, Първанова трябва да бъдат уволнени, попита той и напомни, че президентът е казал, че лично би му се извинил.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 85| 6494 |25.04.2013 Цветанов: Опонентите ни се изнервят . 15| 5393 |25.04.2013 Втори хвърли оставка на Плевнелиев, чака се трети . 109| 6289 |23.04.2013 Цв. Цветанов: Станимир Флоров е достоен българин и служител . 6| 5154 |20.04.2013 Задържаха втория заподозрян за атентата в Бостън

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads