Реклама / Ads
173| 5957 |16.07.2012 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Не приемам президентската защита на Тодорова!

.
Цветан Цветанов
ВСС е независима институция и не бих си позволил да коментират техни решения. Мога да кажа обаче, че има наистина забавени дела от съдия Мирослава Тодорова. Особено едното, което е забавено 4 години и 9 месеца за отвличане.
 
Това е тежко престъпление, което със забавянето остава ненаказано. Нейното име ми стана известно, когато жертвите се обърнаха към мен. Преди това не съм знаел тази съдийка не става въпрос за някакво лично мое отношение към нея. Нищо подобно. Става въпрос за принципи и стремеж към повече справедливост за жертвите на престъпления. Това заяви вътрешният министър Цветан Цветанов по БНТ.

Неправителствена организация „Справедливост за хората” от Стара Загора са ми изпратили писмо, в което става дума за тежка несправедливост. 10 години продължава дело срещу лихвари, стотици хора са засегнати. Нямате представа какви тежки проблеми споделят хората. Не мога да съм безразличен към подобни неща. Кой доскоро се сещаше за близките на жертвите на пешеходните пътеки?! Трябваше да почнат протестни действия, за да се предприемат законодателни промени, за да се спре издаването на задочни присъди.

Президентът най-вероятно не е запознат с детайлите по делата, за които Тодорова е наказана. Изказа се в нейна защита, за да се включи в общото говорене. Не бих приел неговата защита. Става дума за близо 50 нейни дела, които са забавени. Това е отказ от правораздаване.

Имаме безупречни съдии и прокурори. Ако има ясни правила и критерии за оценяване работата на магистратите, да не правим компромиси, когато има нарушения, тогава правораздаването ще работи добре.

Иван Костов каза, че съм се откъснал от действителността. Не, той се е откъснал от реалния живот. Хората страдат от липсата на справедливост и аз вярвам, че ние ще направим нужното, да има повече справедливост.

Война ли е, че искаме работеща съдебна система? Хората искат това, всички български граждани, убеден съм, категоричен е Цветанов.

Миналия петък ми се обадиха много прокурори и съдии, които подкрепят стремежа ни да разкриваме повече престъпления и да отстояваме правото на гражданите за повече справедливост.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 6388 |13.07.2012 Цветанов: Уволнението на Мирослава Тодорова може да е провокация . 26| 7175 |06.07.2012 Цветан Цветанов: Хакери, елате да работим заедно . 59| 22440 |29.06.2012 Цветанов: Фози е бил близък с министър на Станишев . 63| 8174 |28.06.2012 Цветанов: Тези от БСП вече с нищо не ме учудват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads