Реклама / Ads
17| 6360 |02.07.2010 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Ръководството на МВР се е хранило с рекет

.
Цветан Цветанов
Ликвидирахме тежък за страната проблем от последните години - отвличанията, както и обвързването им с Октопода. Въоръжените грабежи също са преустановени, върви борбата с конвенционалната престъпност, отчете той и съобщи, че вече имало Песен за полицая.
 

На пункта на Калотнина сложих изключително принципен човек, но иначе повече от 20 години на всеки ТИР се взимаха по 5 евро или 5 долара, каза по БНТ вътрешният министър Цветан Цветанов. Той каза, че операция Граница показва как корупционният механизъм е бил наслагван, продължава, той се реализирал и по времето, когато Б. Борисов е бил главен секретар на МВР.

Всеки месец "нагоре" се отчитали хиляди, добави още Цветанов
. Парите се отчитали по ерархията и стигали до управлението на МВР. Срещу тази "традиция" сега се води тежка война. Една от идеите била за постоянно видеонаблюдение на пункта с изведен сигнал към съответните управления в София. Хората, които влизат и излизат в и от страната не бива да чувстват неудобство, поиска той.

В МВР изпълняваме изцяло ангажиментите си през тази една година, обобщи Цветанов. Създадените специализирани екипи дали резултат. Ликвидирахме тежък за страната проблем от последните години - отвличания, както и обвързването им с Октопода, каза министърът. Въоръжените грабежи също са преустановени, ще се облекчи и трафикът по магистралите през лятото, върви борбата с конвенционалната престъпност, въпреки че безработицата и ниският социален статус на ромите води до опустошителни действия, отчете Цветанов.

Все пак на конвенционалната престъпност все още сме длъжници в сравнение с тежката организирана престъпност, призна той. Най-болезненият момент за Цветанов било погребението на шестимата служители на МВР, загинали при изпълнение на служебния си дълг.

На 5 юли ще има професионален празник на служителите на МВР, там за пръв път ще бъде изпълнена песен за полицая, за която министърът благодари на създателите й, сред които Тончо Русев и Веселин Маринов.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4689 |16.06.2010 Цв. Цветанов: Хората са прави да се самозащитават . 9| 4999 |14.06.2010 Цв. Цветанов: Трябват много пари, но няма . 3| 4945 |10.06.2010 Цветанов: Нямам противоречия с Дянков . 6| 5345 |08.06.2010 Цв. Цветанов: Дянков не говори здравословно за правителството

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads