Реклама / Ads
61| 7696 |17.05.2013 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Не съм угоден заради олигархически интереси; атаките са по сценарий

.
Цветан Цветанов
КС трябва да изпълни закона, има основания за касиране на изборите. Член в Закона задължава няколко институции да придвижат сигнала на ГЕРБ до Конституционния съд, а той трябва да се произнесе дали да бъдат касирани изборите.
 

В изборния закон се дава право за оспорване на избори, в седем дневен срок самите народни представители могат да ги оспорят, съгласно чл. 150 от Конституцията, заяви по БТВ зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. КС е органът, който може да се произнесе. Влизаме в хипотезата, когато главният прокурор беше сезиран през 2009 година, посочи Цветанов. Както това е станало тогава, сега главният прокурор, ако бъде сезиран, може да придвижи сигналът към КС. Георги Марков, един достоен професионалист, го каза, напомни Цветанов. Ако К. Пенчев и Н. Беронов прочетат закона, трябва да се съобразят с него, добави той и каза, че ще внесат сигнала до всички институции, които имат правомощията да го придвижат. Те са задължени да го направят.

Ние сме правова държава и трябва да се съблюдава законодателството, настоя Цветанов.

По повод нарушаване на мълчанието в деня за размисъл Цветанов попита къде са били проведени извънредните пресконференции на двете основни партии. От едната страна на Местан се виждал и номер 40 на бюлетината на ДПС. Как е стигнала информацията до телевизията и съответния журналист, някой провери ли, попита още шефът на предизборния щаб на ГЕРБ.

Той напомни, че са били направени внушения, че печатницата е близка до ГЕРБ и имало подготовка да бъдат експедирани 350 000 бюлетини, които били равни на 10%. Кой ги установи, че са 350 000, кой установи, че са готови за експедиция, зададе въпроси Цветанов. Никога не съм говорил с този човек, това, че е 7-ми в листата за общински съветник, е решение на общинските структури. И до ден днешен не съм разговарял с този човек, врече се Цветанов.

За голямо съжаление, тази кампания мина по много тежък и сложен сценарий, констатира Цветанов и каза, че през цялото време се формирала тезата, че всички са близки до Цветанов.

Всеки ден се чувам с Борисов по няколко пъти; не знам в конкретния ден, когато Борисов е бил в някакъв формат на среща, за какво е ставало дума на нея, каза още Цветанов. Не съм слушал разговора в Банкя, добави той. Когато имаше напомняне на едно журналистическо разследване за Сергей Станишев и личните документи, този сигнал беше подаден въз основа на журналистическо разследване, той излезе и каза, че иска да си даде имунитета. Когато вчера на пресконференцията заявих, че ще входирам искане за сваляне на моя имунитет, прокуратурата коментира, че те решават този въпрос, обясни Цветанов. Това, което съм помолил, е да не бъда включван като потенциален кандидат за министър, продължи той.

Аз не съм познавал Сотир Цацаров, само съм имал добри впечатления от неговата дейност; към днешния момент - също, той олицетворява българската прокуратура, каза Цветанов. 

Цялата кампания мина през призмата "Цветанов - незаконно подслушвал", но някой доказал ли го е? Не! Правителството на Борисов проведе една тежка борба срещу организираната престъпност, имаше натиск върху него, но то не се подаде. Цял месец обаче никой не се е обадил на Флоров да го призове за нещо, а той беше основният стълб. Атаките срещу Калин Георгиев пак са по същия сценарий - Станишев-Ал. Петров. Всичко беше насочено срещу това Цветанов да не бъде министър, защото не е угоден заради олигархически интереси.

Бях в Брюксел, когато започнаха политическите говорения в НС за полицейщина. Когато имаше внушение за полицейщина и репресии, разговарях с главния прокурор и взехме решение да декласифицираме информацията от СРС-тата. Сега съм вашето студио и се извинявам на тези лекари за онова, което съм им причинил, след като прокуратурата е счела, че няма достатъчно доказателства, завърши Цветанов. 
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 5108 |15.05.2013 Вътрешна проверка в ДАНС заради костинбродския случай . 161| 5456 |11.05.2013 Цветанов: Демокрацията е застрашена, има формации които искат масови безредици . 12| 5020 |10.05.2013 Яне Янев: Борисов отстрани Дянков заради подкуп . 62| 5224 |09.05.2013 Цв. Цветанов: Всичко, което се случва тези дни, е политически сценарий

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads