Реклама / Ads
1| 5076 |07.09.2010 НОВИНИ

Цв. Цветанов: Шегичка доведе до конфузна ситуация

.
Цветан Цветанов
Инициаторите трябвало да дадат обяснения за неудобната ситуация за пистата на Ф1, коментира вътрешният министър.
 

Двете лица, откъдето е излязъл въпросният имейл, са установени, а в момента колегите комуникират с нашите партньори и да се види мотивът, коментира по НТВ министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов по повод мейлите от страна на нашите граждани до представителя на компания от Абу Даби за строителството на писта за "Формула 1“. Засега можело да се заключи, че не става въпрос за рекет и изнудване, а най-вероятно за фенове във „Фейсбук”, защото профилът им бил точно такъв. Можело да се направи заключението, че става въпрос за шегичка. Но можело да са видели, че Румен Петков е инициатор на тези инвестиции и затова се пошегували. Самият факт, че се говорело за шейха на Абу Даби бил красноречив, но инициаторите трябвало да дадат обяснения за неудобната ситуация, добави Цветанов.

Премиерът се среща с много депутати, както и аз като министър на вътрешните работи и когато има добронамерени намерения за страната ни, той откликва, каза  още вицепремиерът. Оказа се, че това не е шейхът, а някакъв чиновник; много конфузна ситуация, коментира още той и изрази надежда, че това ще бъде урок за следващите инвестиции, ние трябва да проверяваме в бъдеще всеки, който идва с намерението да прави инвестиции у нас, съобщи Цветанов.

Надявам се, че съдът ще вземе предвид събраните доказателства и особено свързаните с Румен Рачев, каза той по повод мерките срещу „Килърите 2“, които ще се гледат днес. Би трябвало съдът да разгледа мярката „задържане под стража“, за да останат те в ареста, добави Цветанов. Някои от лицата от престъпната група са се занимавали с рекет и изнудване, но това е въпрос на доказване в разследването, което започва, продължи той.

Вътрешният министър установи, че в рамките на една година правителството е успяло да ограничи организираната престъпност и изрази надежда съдебната система да продължи с очистващия процес на базата на това, което се случва в нея. Изключително важно да се наблегне върху конвенционалната престъпност, пожела той.

По повод войната между МВР и съдебната власт, министърът съобщи, че война няма, но трябвала съдебна воля, за да се измъкне държавата от тези, които са я използвали 20 г.: и политиците, и лицата на прехода от престъпността.

По темата за президентската кандидатурата на ГЕРБ, Цветанов отказа да се фокусира отсега върху избори, които са чак след една година. ГЕРБ ще имат свой кандидат, а всички структури щели да работят усилено както за изборите за президент, така и за местните.

По повод т. нар. „дело срещу Ахмед Доган“, министърът коментира, че по-важен е моралният му аспект, защото можело да се окаже, че няма никакво законово нарушение. Не е луд този, който яде баницата, а този, който му я дава, добави Цветанов. Ако Доган не се занимаваше с политика, дали някой щеше да му плати хонорар за „Цанков камък“, запита министърът и напомни, че проектът е за много пари.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 10244 |05.09.2010 Шегичка – фенове на Ф1 пратили имейл на „шейховете” . 13| 4659 |03.09.2010 Цветанов: Миков да отговаря за бъркотията с документи . 20| 5228 |25.08.2010 Цв. Цветанов: Надявам се съдебните решения да не зависят от нечисти пари . 33| 6076 |14.08.2010 Цветанов: Липса на съдебна воля възпрепятства разследването срещу "Килърите"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads