Реклама / Ads
50| 5638 |09.01.2011 НОВИНИ

Цв. Цветанов щял да загуби от кандидата на БСП - тъй рече Станишев

.
С. Станишев
Искаме вот на недоверие заради Ц. Цветанов и неговите имоти; и за историята в Горна Оряховица; и за Шенген; и за политиката в областта на културата и науката.
 

Искаме поредния вот на недоверие към кабинета по три причини
: първата е работата на Цветан Цветанов – не само последният скандал. Как се придобиват толкова имоти? НАП обяви още на втория ден, че от тяхна гледна точка всичко е добре, каза лидерът на БСП. Не се подигравайте, каза лидерът на БСП С. Станишев по НТВ при опит на водещата Цв. Ризова да обясни, че министър Цветанов е изслушан в Парламента.

На второ място е историята с Горна Оряховица, продължи Станишев и допълни: „Цветанов обяви медици за престъпници. Изнесе СРС-та и наруши закона. Недоумявам защо прокуратурата бездейства. Цветанов излъга, че лекарите са престъпници”.

Шенген е третата причина. Германия и Франция се обявиха против нашето членство. Те нямат доверие на МВР. Последният скандал също ни дава основание за вот на недоверие, продължи бившият премиер.

Станишев посочи, че политиката на ГЕРБ в областта на културата, науката също били проблем. Ако се приеме закона за БАН, той означава ликвидация на Академията. Всяка институция се нуждае от промени, а в БАН тя се извършва по икономически натиск от правителството

Друг кръг от проблеми бил провалът в областта на социалната политика и обедняването на хората, които също ставали за повод за вот на недоверие; пенсионната реформа също не била правилна. Дефицитиът на НОИ се създал и от това правителство. Те намалили първо осигурителната тежест тежест, а сега увеличават стажа за пенсия.

И днес в България нямало финансова криза, тя била икономическа криза, която се задълбочила с идването на ГЕРБ. Приходите били 2 милиарда по-малко от кризисната 2009 г. Имало контрабанда, точене на ДДС, неплащане на акцизи. Те са в сивата икономика и организираната престъпност. Това не може да стане без покровителство от най-високо ниво, обобщи икономическата криза Станишев.

Не е нормално Бойко Борисов да каже, че министрите трябва да се мразят. Как ще работят и как ще печелят битки? Такова нещо по мое време не е имало, посочи лидерът на БСП. Не е нормално със СРС-та да се контролират министрите. Опасно е да се казва, че в България демокрацията е вповечко, продължи той. Контролът върху СРС-та тр да е по-голям и качествен. Имаме една смешна подкомисия, която тр да контролира СРС-та. Чрез срс управляваме – това е държавната политика. Те са контрол върху хората.

Никога не съм посягал срещу правата на когото и да е. А "ГЕРБ" иска контрол върху всички. Подозирам, че голяма част от СРС-тата се пазят, за да се използват в бъдеще, добави той.

Станишев убедено заяви, че ако Цветан Цветанов се издигне за президент, той ще загуби от кандидата на БСП!

Изборният кодекс ограничава правата на хората да избират своите кметове. Трябва да има по-голяма децентрализация на районите от големите градове. Малките населени места също трябва да могат да избират своите кметове. Трябва да се разширят правомощията на кметовете, обобщи критиките си към Изборния кодекс Сергей Станишев.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5050 |09.01.2011 Т. Безлов: Цветанов е мишена заради изборите . 7| 5115 |07.01.2011 Цветанов, Дянков и Танов: Няма да се женим! . 11| 4869 |06.01.2011 Няма конфликт между Цветанов и Дянков . 37| 10143 |03.01.2011 Арестуват Цветан Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads